Drąsiai valgyti bet kokias daržoves pavojinga – tai gali būti toksiškiausias maistas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vardasas 2013-11-11 13:18
nu sakes, vadinasi perkant kokius konservuotus zalumynus busime sveikesni nes jie neuzauginti naudojant ivairia chemija, toks yspudis kad yprastas maistas tai ne augalines kilmes kurie uzauginti su kalnu chemijos ir ne gyvulines kilmes kurie apdorotis chemiskai ir yvairiai konservantais, breda kazkoki maximos greiciausiai ar kokios kitos didelio prekybos centro uzsakyta publikuojat. ziauru
vvv2 2013-11-11 13:41
- Pritariu straipsniui: raugintas agurkas ir kefyras labai padeda iš ryto. p.s. .. itin atsilikusiems: konservuoti (marinuoti?) yra visai ne tai, kas natūraliai rauginti.
Zverukas 2013-11-11 20:05
vardasas reikia valgyt tai kas auga tavo krašte ir tada kada auga, tokiu atvėju mažiau chemijos surysi. geriausia nueit į ūkininkų turgų ir nusipirkt ko yra, o ne tikėtis kad vasario mėnesį pavalgysi labai sveikų šviežių pomidorų
Arthuras 2013-11-11 20:11
Tai lietuviams badu žiemą dvėst?
Zverukas 2013-11-11 20:27
Rodos ne taip senai žmones maitino ne norfa ar maxima ir neišmirė gi, kažką matyt valgė.
UTF16 2013-11-11 20:27
Kas dabar gyvas, tų amžių negyveno, o tie, kurie gyveno, geresne sveikata, ilgaamžiškumu nei mes dabar pasigirti niekada negalėjo.
immortallt 2013-11-11 21:43
Tarsi švinu tręšiama
Valdas8 2013-11-12 12:29
Geras straipsnis, tik dėl nitratų mokslininkė truputį klysta. "Žalieji" ūkininkai paprastai tręšia mėšlu. Augalai mėšlo nevalgo, laukia, kol suskils iki tų pačių nitratų (arba amonio). Azoto kiekio apskaičiuoti tręšiant mėšlu beveik neįmanoma, todėl beveik visada daržovės pertręšiamos. O dideliuose ūkiuose brangių trąšu be reikalo niekas nebarsto, pasiskaičiuoja. Kita straipsnio klaida dėl nitratų pavojaus daržovėse. Valgant daržoves, nitratais apsinuodyti praktiškai neįmanoma - nitratai organizme išsilaiko iki 8 valandų ir redukuotis į nitritus negali, nes daržovėse (jeigu jos nesupuvę) yra oksidacinė aplinka. O štai vandenyje, mėsoje ar ant laužo keptose dešrelėse nitratai, žinoma, pavojingesni.
wildcherry 2013-11-12 16:21
Jeigu kažkada DDT buvo naudojamas, vėliau moksliškai įrodyta jo žala, tai kodėl autorė rašo, kad neįmanoma pasiekti, kad būtų uždrausti kietojo kuro varikliai (naftos produktais varomos mašinos)? Suprantu, kad sunku, bet mokslininkai, žmonės, kurie vykdo tokius tyrimus, turėtų imtis veiksmų ir žygių prieš mus žalojančią promonę. Aš neteigiu, kad dabar turime grįžti į balanos gadynę, priešingai, šiandien pasaulis jau pakankamai išsivystęs technologiškai, yra elektriniai varikliai, jonų variklai... Tai kodėl mes vis dar naudojame kenksmingas sveikatai technologijas ir dar sakome NEĮMANOMA nieko pakeisti? Ne neįmanoma, o reikia, privalu keisti, nes dar kiek ir visi išsigimsim, kaip bandomosios žiurkės ar amerikiečiai... Geros dienos visiems, einu valgyt raugintų agurkų su kefyru [b]