Mokslo pasaulis su triukšmu naikina genetiškai modifikuotų kukurūzų ir vėžio ryšį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2013-11-30 18:31
Sąmokslo teorijų ieškotojų tai neįtikins...
shift 2013-11-30 18:58
Tačiau neomarksizmo pionierius tai tikrai įtikins, juk jie tiki, kad mokslas yra nešališkas, jis siekia tik pačio tyriausio gėrio pasaulyje ir pačiame moksle nėra ir negali būti jokio verslo intereso, kad ir kas mokslininkui algą mokėtų. GMO = Monsanto = Dideli pinigai
kionig 2013-11-30 19:10
Ir kas čia stebėtino? Sukurk geresnį GMO produktą nei Monsanto ir konkuruok. Tikrai susižersi ne mažiau nei jie
gy 2013-11-30 19:19
užklausus paprasto amerikiečio apie GMO, išgirsti, o kas tai yra? Gerai, lobistai JAV padirbėję. JAV beliko arba modifikuota arba 2x brangiau organic. Plius, jie savo logika perša visam likusiam pasauliui, bapkes, bapkes.
geras1448 2013-11-30 19:20
Ja ja, kai tiek piniga byra, tai ne tik mokslinis darbas gali būt laikomas „netinkamu“, bet ir patiems tyrėjams gali būt nepyragai . Tai buvo biblija pagal piniga, ačiū.
MantasNo 2013-11-30 19:45
Kiek planetu reiketu ismaitinti "sveikuoliskai" uzaugintais produktais visus?
shift 2013-11-30 19:49
Kionig'ai, tai kad tokie kaip tamsta, o ypač kaip tas sliekinas, iš mokslo darot stabą. Nors laikas nuo laiko padūsaujat apie kritinio mastymo būtinumą, bet paties mokslo niekada kritiškai nevertinat. Priešingai, šiame portale kritikuoti mokslą yra tas pats, kas sovietmečiu partijos komitete kritikuoti Leniną. Paradoksalu, kuo žmogus toliau nuo mokslo pasaulio, tuo labiau jis lenkiasi mokslo stabui . Laikas suprasti, kad mokslininkai lygiai tiek pat sugedę, kaip ir politikai. Vieni pardavinėja (padaro) "reikiamus" tyrimų rezultatus, kiti parengia "teisingus" įstatymus.
kionig 2013-11-30 20:09
įsitikinti rezultatų teisumu, kadangi iš tikrųjų galima juos klastoti arba pritempti. Tu gali kritikuoti tik tada, kai turėsi faktus, kurie paneigtų pirmuosius. Tau neužteks su biblija pamojuot visiems prieš akis ir aiškinti, kad visi supuvę, o va tikintys tai šventi avinėliai, nekalto prasidėjimo ir jiems mat gi negalioja žmogiškosios ydos kaip godumas, melas etc.
immortallt 2013-11-30 21:44
Arba paprastas maistas, arba GMO 2x pigiau. Čia kaip jau pateiksi.
Shanti 2013-12-01 00:57
Paneigt nieko neirodant gali betkas. Va kai padarys ta rimta tyrima su 100'000 ziurkiu ir savo roundapintu GMO, tada ir suzinosim tiesa. O iki tol niekas vistiek nenores rizikuoti.
Tautwas 2013-12-01 01:30
Nelabai jau yra to paprasto maisto. GMO randamas uz tukstancio kilometru nuo artimiausiu paseliu lauku. GMO galime rasti praktiskai visuose maisto produktuose kur yra: soju, kukuruzu, rapsu ir t.t. O tu produktu yra daugiau nei jus isivaizduojate. Greiciausiai net gyvenant Lietuvoje tenka ragauti to "skanesto" jums to ne nezinant, jau nekalbant apie tai kas darosi JAV. Juo labiau, kad siais metais buvo priimtas H.R. 933 aktas igalinantis ukininkus ir imones legaliai auginti GMO produktus. Kalbant apie siuos mokslininkus tai atmesti galimybes, kad jie galejo padaryti klaidu tyrime tikrai negalima, taciau zinant kokiomis priemonemis dirba "Monsanto" ir kaip jie stengiasi ginti savo GMO programas tikrai labai realu, jog butent ju iniciatyva buvo sukeltas visuotinis nepasitikejimas siuo tyrimu.
faktas 2013-12-01 01:59
Durna mokslininkų grupė ir tiek. Jei jau nori daryti gerą tyrimą, iškart turi tirti reikiamą kiekį mėginių. Jei tyrimo pradžioj planuoji mažą statistinę populiaciją, iškart turi suvokti, kad kad ir kokie bus rezultatai - jie bus vertinami kaip nepatikimi.
kionig 2013-12-01 02:26
Žinai, analogiški "argumentai" kalbant apie naftos magnatus, kurie viską žlugdo Kažkaip nieko naujo negirdėti, kadangi ta pati istorija su sąmokslo teorijomis, tik kiti žodžiai parinkti
alkaponas 2013-12-01 09:28
Tu net straipsnio neskaitei.... Iš kur tokie atsiranda?
deivec 2013-12-01 09:42
jo biznis....zmoniu sveikata...ju paciu reikalas....skaityktie etiketes :D: visi gi pataria.... tiesiog nuostabu saunu.. bus kaip su asbestu...
homunculus 2013-12-01 13:32
GMO priešininkai tie - kurie tiki žiniasklaidos pučiamais baubais ir kurie nepakankami pasidomėję, kas tai yra. O tokių žmonių ,rodos, dauguma. GMO - tai tik organizmas, į kurio DNR įterpta geno seka iš kito organizmo. Na suvalgai tokį pomidorą ir kas iš to - ogi nieko. Ta DNR suskaidoma virškinimo sistemoje nukleazių. Nesvarbu yra ten koks kitoks genas ar ne, viskas sukarpoma iki tų pačių nukleotidų: A, T, G, C, kurie panaudojami organizmo reikmėms. Čia panašiai, kaip kvaila būtų manyti, kad užsiauginsi didesnius smegenis, jei valgysi smegenis ar tapsi kiaule, jei vartosi kiaulieną. Mes nuolat į skrandžius gaunam svetimos DNR ir visą ją suskaidom.
Liandar 2013-12-01 13:53
Na, patikimumo neprideda ir bendraautoriai, kurie mielai užsiiminėja pseudogydymu...
Tautwas 2013-12-01 16:57
www.youtube.com/watch?v=QxpH9wBt0fM http://thegranddisillusion.wordpress.co ... vs-farmer/ www.youtube.com/watch?feature=player_de ... dLs#t=3984 keletas pavyzdziu. niekam ne paslaptis, kad kiekviena didziule ekonomikos saka ir jos gigantes kompanijos savo sekme pasieke ne vien graziais ir legaliais veiksmais (energetika, maisto pramone, geriamojo vandens tiekimas, medicina ir t.t.). Ir tai normalu nes susiduriama su konkurencija, maksimalaus pelno siekimu, pletra. Deja, bet nieko nera sventa tad visada reikia vertinti situacija kritiskai.
gy 2013-12-01 17:23
jau žmogus anksčiau atrašė, bet dar pridursiu. Tame ir esmė, kad nebėra "paprasto maisto". Bazė (paprastas maistas) GMO, o jei nori ne GMO pirk organic, kuris 2x brangesnis. Etiketėse nežymima ar GMO ar ne, todėl GMO beveik visur sudėtinė dalis. Kenkia ar nekenkia čia kitas klausimas, tačiau žmonės turėtų žinoti kokį maistą valgo, deja, taip nėra.
geras1448 2013-12-01 18:00
Tame reikalas ir yra, kad žmonėms visiškai po**** kokį brudą valgo. Nusiperka burgerį - išberia - vat reiškia yra chemijos, o kad kemša modifikuotus produktus tai ramūs kol po ilgo laiko suserga vėžiu, tampa nevaisingi, ar dar kokia liga - nors galėjo dar pagyvent, tai reiškia taupydami pinigus švaisto sveikatą, o taupydami sveikatą, švaisto pinigus, na, kaip sakoma, kam ko labiau reikia. Hidrinti riebalai taipogi negerai, bet beveik visiem irgi poc***, netgi ta pati duona, kurios sudėtyje užrašyta : druska, vanduo, mielės, cukrus, miltai (nesvarbu kokios rūšies), netgi tuose pačiuose miltuose yra alergenų ir visokių kitokių Š likusių iš po purkštuvo laukuose. Dešros - be mėsos, mėsa po 15 litų - iš kiaulių, kurių pašaras tiesiog nuostabus mendelejevo lentelės atžvilgiu , nori jautienos - štai karvienos liko pridvėsusios, kuri ir taip xz kuo buvo šeriama . Išvada - išvengt chemijos neįmanoma, tačiau įmanoma sumažint dozę iki minimum. Ir parduotuvėse neatsiras tikro maisto, kol žmonės nenorės.