Lietuvių kalba informacinėje erdvėje: ar išnyksime?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2013-12-27 11:38
rwc jie yra apgailetini nes nemoka net minimaliai angliskai. Pvz i tokia prancuzija atvaziuoja daug turistu ir palieka daug pinigu, tai ka jiems zapadlo sneketi angliskai? Net ne kiekvienam viesbuty angliskai sneka administracija. Vokieciai taspats. Tai blyn kokia uzsienio kalba jie mokosi isvis? Ar jie idiotai kazkokie, ar siaip pasipute ir arogantiski. Pats esu ismaises europa skersai isilgai, tai zinau tuos niuansus.
vvv2 2013-12-27 14:15
- Geras.. Senokai, kai tik atsirado lietuvybė ant XP, ją įsidėjau.. Atėjęs "specialistas" apako, nerado programų, nerado klavišų.. Tik jis buvo aukštesnio rango už tamstą, todėl atsisakyti negalėjo.. Buvo linksma pasijuokti iš "raidinių asų", kurie iškalę angliškus terminus, nesuvokia kompiuterio esmės.. p.s. .. aišku tai neliečia ne lietuvių, kurie nesupranta lietuviškai, nes sakykim kinietiški Windowsai sunkiai pasiduotų turbūt ne tik "bachūriukui"? p.s.2 .. teko būti pas vokiečius bei pas prancūzus, jie naudoja tik vokiškas bei tik prancūziškas Windows versijas! Buvau ir Rusijoje, ten rusiškos versijos tuomet buvo retokos, nors tikrai dažnesnės nei Lietuvoje lietuviškos.
- 2013-12-27 14:22
Super komentaras... Kai man patinka asai, žarstantys visokius freimvorkų pavadinimus, technikų trumpinius, o kai bandai išklausti daugiau - š... gaunasi.
rwc 2013-12-28 09:29
būtų patogiau? Baikim dievint tą amerikonų slengą, nei jis universalus, nei juo susišnekėsi su daugiausia žmonių. Verčiau mokytis mandarinų, portugalų ar ispanų. Kalba kaip kalba, tik po II PK įsigalėjusi keliose srityse - moksle, tarptautinėje politikoje, technikoje. O turistai... kiek jų pačių laisvai kalba angliškai? Kiek jiems reikia to kalbėjimo? TIC visuomet bus suprantantis konsultantas, parduotuvėje ar restorane gali ir gestais parodyti, ko nori. Nusipirk frazių žodynėlį, žemėlapį, bilietus ir kambarius rezervuokis internetu, vietinius įstatymus ir taisykles susižinok iš anksto. O jei tikrai reikia tiek bendravimo - tai nusisamdyk gidą, vertėją ar pasiimk vietos kalbą mokantį pakeleivį. Be to, mes apie save per gerai galvojame - tarsi visi būtume poliglotais. O realybė tokia, kad pabandyk miegamojo rajono restorane ar maximoje susišnekėti angliškai. Atseit, visi naudoja angliškus Windowsus ir žiūri amerikoniškus filmus, o kai reikia paaiškinti angliškai, kaip nuvažiuoti į stotį - tai nei bū nei me. Nueiti iki stotelės ir įsėsti į 39-tą - tai tau Ctrl+Alt+Del paspausti.