Iš kosmoso matoma 100 tūkst. kv. metrų struktūra Sacharoje (Video)  (2)

Atokiuose El Gunos lygumos tyruose (Sachara, Egiptas) net ir iš kosmoso matyti štai tokia taisyklinga didžiulė struktūra, kurios plotas – daugiau kaip 100 000 kvadratinių metrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Struktūra buvo užbaigta ne prieš tūkstančius metų, o 1997 m. Kelerius metus statyta instaliacija buvo pavadinta „Dykumos dvelksmu“ (angl. – Desert Breath). Jos autorės – instaliacijų meistrė Danae Stratou, pramoninio dizaino specialistė, architektė Alexandra Stratou ir architektė Stella Constantinides.

„Dykumos dvelksmas“ yra 100  000 kvadratinių metrų ploto, rytinėje Sacharos dykumos dalyje, netoli Raudonosios jūros, El Gunos lygumose (Egiptas), – pristato kūrinio autorės. – Instaliaciją sudaro 8 tūkst. kubinių metrų smėlio, kuris buvo sustumdytas į taisyklingos formos ornamentą iš 89 kūgių. Kūgiai sudaro dvi persipinančias spiralines juostas, susibėgančias instaliacijose centre. Centras – 30 metrų skersmens baseinas, kuriame tyvuliuoja vanduo.“

„Dykumos dvelksmas“ pastatytas tarp jūros ir kalnų – ten, kur jūros stichija susiduria su dykumos stichija, – pasakoja architektės. – Instaliacija galima grožėtis iš dviejų perspektyvų: iš viršaus (vizualinis vaizdinys) ir vaikščiojant žeme (erdvinė struktūra).“

Kadangi nuo šios instaliacijos pastatymo praėjo jau 17 m., ji po truputį yra. Tačiau „Google Earth“ jis vis dar puikiai matomas (27°22'48,91'' šiaurės platumos, 33°38'05,81'' rytų ilgumos).

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(38)
(0)
(14)

Komentarai (2)