Sausra Kalifornijoje išdžiovino dirbtinį Folsom ežerą  (0)

Siaubingos sausros Kalifornijoje pasekmės akivaizdžiai pastebimos palyginus dvi nuotraukas, kuriose – dirbtinis Folsom ežeras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbia Businessinsider.com, 2011-ųjų liepos 20 d., NASA duomenimis, dirbtinis ežeras buvo užpildytas 97 proc., o 2014-ųjų sausio 16 d. vandens tūris dramatiškai sumažėjo – iki 17 proc. Šiuo metu vandens lygis toks žemas, kad ėmė matytis Aukso karštligės laikotarpio miesto, kuris buvo užsemtas 1950-aisiais, liekanos. Maždaug pusė milijono gyventojų naudoja dirbtinio Folsom ežero vandenį, kuris įteka į Amerikos upę. Kai sausio mėnesį upė ir kiti didesni rezervuarai išdžiūvo, Kalifornijos gubernatorius Jerry Brownas paskelbė nepaprastąją padėtį dėl sausros ir paragino imtis savanoriškų gamtosaugos priemonių.

Kritulių trūkumas praėjusiais metais nuo spalio iki gruodžio mėnesio dar labiau sustiprino vandens stygių, kuris augo per pastaruosius dvejus metus. Liūtys vasario pradžioje buvo tik dalinai užpildžiusios dirbtinį Folsom ežerą, tačiau jame vis tiek nesusikaupė daugiau kaip trečdalis galimo vandens kiekio. Vandens kiekio šiame ežere vidurkis yra 54 proc.

NASA paskelbė, kad kartu su vandens išteklių departamentu, pasitelkę satelitus, atliks tyrimą, kuris padės Kalifornijos pareigūnams geriau suvaldyti sausrą, įvertinant valstijos gėlo vandens išteklius.

Prognozuojama, kad sausra kai kuriose Kalifornijos dalyse dar užsitęs ir, tikėtina, kad padėtis net pablogės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: