"Mars One": būsimų Marso kolonistų ratas susiaurintas iki 705 asmenų  (0)

Pelno nesiekianti organizacija "Mars One" užbaigė dar vieną būsimų Marso kolonistų atrankos etapą, po kurio misijos kandidatų skaičius sumažėjo nuo 1058 iki 705 asmenų. Dabar pretendentai bus kalbinami interviu metodu (interviu transliuos televizijos), o po to visi jie bus suskirstyti į 4 žmonių grupeles – 2 vyrai ir 2 moterys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

353 pretendentų buvo atsisakyta dėl asmeninių ar medicininių priežasčių. Iš likusių 705 pretendentų, 418 yra vyrai, o 287 – moterys. Likusiųjų geografija – labai plati: net 99 valstybės. Tiesa, net 204 iš 705 kandidatų yra amerikiečiai.

Galimų Marso kolonistų amžiaus amplitudė po šio atrankos etapo svyruoja nuo 18 iki 71 metų. 3 proc. turinčių šansą keliauti į Raudonąją planetą yra vyresni nei 56 metų. 43 proc. – nuo 26 iki 35 m. amžiaus. Jei likusius atrankos etapus įveiktų vyriausias kandidatas, tai reikštų, kad 2024 m. jis pagerintų vyriausio astronauto rekordą, kuris priklauso JAV astronautui Johnui Glennui – jis pastarąjį kartą kosmose pabuvojo būdamas 77-erių.

Beveik 2/3 pretendentų turi aukštąjį išsilavinimą: 9 proc. įgiję teisininko profesija, 12 proc. – medikų.

"Labai džiaugiamės, kad dabar pradėsime antrąjį atrankos ratą, per kurį su kandidatais susipažinsime nuodugniau, - pasakoja "Mars One" medicinos grupės vadovas Norbertas Kraftas. – Pretendentai turės pademonstruoti savo žinias, intelektą, gebėjimą prisitaikyti, asmenybės bei charakterio ypatumus."

"Mars One" jau veda derybas su TV kompanijomis dėl šių interviu transliacijų. Kai derybos bus baigtos ir interviu prasidės, 705 galimų Marso kolonistų istorijas sužinos visas pasaulis.

2013 m. gruodį "Mars One" paskelbė iš daugiau kaip 200 tūkst. panorusių keliauti į Marsą be galimybės sugrįžti atgal atrinko 1058 kandidatus. Šių iki 2014 m. kovo buvo paprašyta atlikti dvi užduotis: pateikti ataskaitą apie sveikatos būklę ir susikurti viešą "Mars One" kandidato profilį.

Abi užduotis sėkmingai įvykdė 418 vyrų ir 287 moterys iš 99 valstybių: 313 – iš Šiaurės ir Pietų Amerikos, 187 – iš Europos, 136 – iš Azijos, 41 – iš Afrikos, 28 – iš Okeanijos.

353 kandidatai atsisakė tęsti atranką dėl asmeninių arba medicininių priežasčių. Dėl asmeninių priežasčių atsisakė dalyvauti maždaug 40-50 m. amžiaus asmenys. Su savo svajone dėl medicininių priežasčių atsisveikinti turėjo daugiausiai 20-35 m. asmenys.

Po interviu etapo, kandidatai bus suskirstyti į 2 vyrų ir 2 moterų grupeles. Jos bus ruošiamos būsimai misijai ir dalyvaus ilgalaikėje intensyvių treniruočių programoje. Ruošimasis Marso misijai bus jų etatinis darbas. Pratybų metu atrankos organizatoriai turės galimybę anksčiau laiko eliminuoti tiek atskirus asmenis, tiek grupeles – jei kaip nors paaiškės, kad jos misijai nebetinka.

"Mars One" reguliariai skelbs ir vykdys naujas kandidatų atrankas – kad nauji kandidatai galėtų užimti eliminuotųjų vietas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(0)
(6)

Komentarai (0)