Draudimas rūkyti balkone: buto savininko teisės ir pareigos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kukulis 2014-05-15 10:02
Na cia visu pirma priklauso, kaip traktuojamas balkonas, priklausantis butui. Normaliu atveju, balkonas yra priskiriamas bendro naudojimo patalpoms, nepaisant to, kad i ji galima patekt tik is konkretaus buto. Taciau pas mus dabar tapo labai populiaru parduodant buta balkona iskaiciuot i bendra buto plota. Tai visu pirma reiketu isaiskinimo, kaip visig, traktuojama balkono nuosavybes teise, kai buto savininkas yra sumokejes uz balkona, kaip uz dali buto? Jeigu balkonas vistiek butu laikomas bendra nuosavybe, tai viskas paprasta - rukyti ten negalima. Kitu atveju - nera kitu budu uzdraust rukyt nusavo busto dalyje, o viesose vietose pas mus kolkas rukyti nedraudziama. Dar vienas dalykas, kad gyvenant bute, yra naivu tiketis, kad viskas priklausys nuo taves, ir visi darys tik taip ir tik ta, kas tau patinka ir ko tu nori. Per daug zmoniu interesu kertasi labai nedideliame plote, kad visi ir visada butu patenkinti. Renkantis gyvenima bute, reikia nusiteikti, kad daznai teks ieskoti kompromisu. PS. Nerukau.
Nukainotas 2014-05-15 10:59
Labai pritariu, nes užknisa, kai bute atsiranda pro langus atėjęs rūkalų dvokas ir kai tuomet pro langą pažiūriu žemyn - akurat, iš vieno ar kito apatinio balkono kyšo rankos su smilkstančia cigarete. Aš pritariu, kad savo bute ar balkone gali „daryt ką nori“, bet kai dūmai ateina į mano butą, tai jau yra „darymas“ nebe savo, o mano bute, o tai neturėtų būt leidžiama. Nes pagal kai kurių rūkalių logiką tai aš iš savo balkono galėčiau į apatinius balkonus primėtyt šiukšlių (ar blogiau) ir turėčiau tokią teisę, nes juk savo balkone „darau ką noriu“ ir man nesvarbu, kad mano veiklos rezultatai patenka į kitų balkonus :) Ir išvis dar klausimas, ar morališkai egzistuoja toks dalykas kaip „rūkančių teisė rūkyti“, juk vagys neturi teisės vogti, o žudikai žudyti. Manau, kad rūkymas turėtų būti uždraustas visur, kur dūmai galėtų pasiekti aplinkinius, tad rūkyti galima būtų tik kur nors vienam sodyboje, arba specialiose rūkymo kabinose :) Ir dar labai kvailas yra rūkančių argumentas, kad automobiliai teršia dar labiau, tai draudimus pradėti reikėtų nuo to, o ne nuo rūkančių. Aišku, jie neįvertina, kad transportu naudojasi beveik visi, todėl bendru nerašytu susitarimu kenčiame ir jų taršą, be to, transportas yra butinybė, kai tuo tarpu rūkymas - žalingas įprotis, kurio galima atsisakyti (ir nuo to visiems pagerės). Reziumuojant, aš esu įsitikinęs, kad rūkymas turėtų būti ir bus uždraustas visur, kur jį gali pajusti pašaliniai (aplinkiniai), nes nematau jokių argumentų, dėl kurių nerūkantys privalėtų kentėti rūkančių įprotį.
Windas 2014-05-15 11:01
na va zmogus nors tikrai protinga komentara parase (kalbu apie kukulis komentara), seip pilnai pritariu jo nuomonei, cia panasiai kaip su muzika.. bute gyvenant visada tenka kartais kaimynu muzikos paklausyt, o kartais kaimynams tavosios
Aquarius 2014-05-15 11:21
immortallt 2014-05-15 11:33
Na nežinau kaip senesniuose namuose, bet pagal naują tvarką, tai balkonas yra buto nuosavybė, tik perkant balkono plotas ir net lodžijos plotas yra atskirtas nuo naudingojo ploto. Už jį susimoki, bet mažesne kaina.
Moribus 2014-05-15 12:19
Ech, teks rukyt atsidarius virtuves langa, kuris yra 1m nuo balkono. Siaubinga.
sub 2014-05-15 12:37
Nekaip tu čia palyginai, rūkančių teisę rūkyti, su žudiko teise žudyti, ar vagies vogti. Rūkantysis didžiasią žalą daro sau, o žudikai ir vagys? Manau jei rūkydamas žmogus nekenkia kitiems - tai jis turi pilną teisę užtraukti dūmelį. Jei taip tai visoje viešoje erdvėje draudžiama kenkti kitiems žmonėms, geriant, rūkant, važiuojant su kiauru duslium ir pan. Tik man paaiškinkit, nuo kada asmens gyvenamoji vieta yra viešoji erdvė. kadangi balkono neturiu, parūkau virtuvėje, nebloga kondicionavimo sistema, ir visi kruie užsuka į svečius dar nesiskundė kad smirdėtų dūmais. Suprantama priklauso nuo to kas ką rūko ir kur. Privačioje erdvėje aš nelinkęs bučiau ką nors riboti, nes taip ribojama teisė ir laisvė.
Natter 2014-05-15 12:48
Labai geras įstatytmas, pas mus viršutiniai kaimynai rūko, atrodytų dūmai kyla į viršų bet vis tiek smirda kitas dalykas, kad pelenus krato ir jei kabo skalbiniai visi patampa, pelenuoti . Todėl manau čia tikrai nėra joks ne suvaržymas o gyvenimo bute ypatumas, nori rūkyt rūkyk kambary, nes jei rūkysi vonioj ar tualete per ventiliaciją vis tiek dūmų kvapas patenka kaimynams.
1337 2014-05-15 13:09
Gal del to, kad pats esu buvęs rūkorius, man asmeniškai šimtą kartų labiau norisi pasmaugt kokius subproduktus virt pradėjusi kaimyną ar dūminį dyzelistą, nei rūkorių, kurio pučiamų dūmų kvapas išsisklaido jau po 10-20s. Matyt kiekvienas iš savo varpinės žiūrim
Nedurnas 2014-05-15 13:23
Nepatenkinti kaimynai man atrodo tiesiog kaip kita žmonių rūšis, jei nebus problemos - susikurs. Tokie jūs susireikšminę dėl to rūkymo, be rimtos priežasties svarbiausia. Galiu drąsiai teigti, kad pasyvus rūkymas porai sekundžių per dieną jūsų tikrai nenužūdys, čia ne savisauga čia nepagrysta paranoja. Ir galite susitarti su kaimynais gražiuoju ieškant kompromisų, bet tai ne jūsų būdas ar ne? Lyginimas su rimtais nusikaltimais tai iš viso apgailėtinas. Niekada kitam žmogui nepūsiu dūmų į veidą , bet daugiabučiai neturi bendrų rūkomūjų vietų, todėl taip pi**i protą žmogui kuris ne tavo balkone, o savo rūko nėra pagrindo. Kalabnt apie rūkymo naudą ir neigiamą efektą jūs visi turite įžvelgti vieną paprastą faktą apie kurį turite pagalvoti dar prieš ką nors rašant. Pasitenkinimas kaip ir teisingumas yra subjektyvios koncepcijos, vienam žmogui rūkyti patinka, kitam ne. Jei norite prisidėti prie visuomenės gerovės šiuo klausimu, turite ne atimti elementarias laisves, o leisti žmonėms jomis naudots ten kur visiem būtų gerai arba tokiu metu, kad jūs su reiškiniu nesusidurtumėte. Rūkymas nėra nusikaltimas. Neapkenčiu kai argumentuojant, opozicija prieš rūkyma (taip nutinka bet kur kalbant apie socialinius reiškinius) visada prisiims šventojo sveikuolio ir geradario vietą. Bullsh. Kartais pagalvokite, kad jūs galite būti tas kaimynas kuris gadina visiems aplinkiniams nuotaiką.
Aquarius 2014-05-15 13:28
Ale tikrai Nedurnas, man ši mintis atrodo visai nebloga ;D
Nukainotas 2014-05-15 13:56
.
Arthuras 2014-05-15 13:59
Achujiel jūs kaminai gal? Gal man kiaulę balkone svilint patiks. Ir gal man tas kvapas patinka. Tau, turbūt, nelabai patiktų atsidarius langą jį užuost, a? Tavo su*ista laisvė pasibaigia ten, kur prasideda MANO. Supratai?
sloggi 2014-05-15 14:05
Ponas nesupyk, bet kodel as tureciau taikstytis su rukanciu smarve savo namuose, kai juose tai nera daroma? Tau patiktu jai kasnors praeidamas pro tave paperstu smirdanciai? Tavo iprotis tai daryt tu ir taikykis kaip ji daryt prie kitu, kodel kiti turetu prie taves taikytis?
1337 2014-05-15 14:15
Na maždaug dėl tos pačios priežasties, dėl kurios aš taikstausi su kvėpavimo takų ligas ir vežį sukeliančių skregų dyzelistų smarvėmis (plikbajoris turi pinigu automobiliui, bet pila traktorių kurą), su subproduktus ir kitokią smarvę verdančiais gurmanais, su lauke spygaujančiais vaikais, po namus su kablais vaikštančias damas ar kaimynystėj gyvenančia šizofrenikę bobą. Tiesiog kaip aš toliaruoju kitų žmonių išsidirbinėjimus, taip to paties tikiuosi ir iš kitų.
Nukainotas 2014-05-15 14:17
Nėra. Jei nekelia problemų kitiems.
AP0323 2014-05-15 15:54
pavyzdziui yra tam tikromis valandomis nustatyti maksimalus decibelai , kurie leidziami (policija net priemones matuoti turi), jei rukysi namie ar istiklintam balkone ir uzuos kaimynas, kaip nustatys leistina norma, labaratorija kvies??? PAISTALAI. rukymas kenkia, analinis irgi, bet labai palaikom ir toleruojam nuogom siknom paraduose besidemonstruojancius homo...
Arthuras 2014-05-15 15:58
Kokios dar normos? Jei balkone uždraustų rūkyt - rūkai ir gauni baudą. Nufotografuot ar nufilmuot šiais laikais - juokų darbas.
Niemand 2014-05-15 16:16
Žaliuzių niekas neatšaukė... Šiaip daugiabutyje visada kaimynai daugiau ar mažiau vienas kitam maišo, kulinariniai kvapai erzina ne mažiau nei cigarečių dūmas, trukšmas, nes ne visi vienodu laiku miega. Reikia kažkaip proto ribose sugyventi ir nedaryti problemų dėl visokių smulkmenų.
Kadras 2014-05-15 16:23
Nezinau jau eriau leistu rukyti balkone.. Nes pas mane yra kaimynas, kuris ruko namuose, tai per rozetes ar dar koki biesa, visas mano butas prasmirsta... Bet kaimynas geras, pasnekejau tai dabar balone ruko ir jokie dumai pas mane neateina. Tai jei visiems uzdraus rukyti balkone, bus amen punkt...