"Marine Traffic": susipažinkite su pasaulio laivais realiuoju laiku (Infograma)  (0)

Pasaulio okeanus ir jūras vagoja šimtai tūkstančių, o gal ir milijonai laivų. Nors jų maršrutai gali driektis labai toli, kiekvienas interneto vartotojas gali sekti jų kelionę kas 100 sekundžių atnaujinamame interaktyviame visų planetos laivų žemėlapyje. Ne mažiau įdomu ir tai, kad spustelėjus ant pasirinkto laivo, parodoma visa pagrindinė informacija apie laivą ir jo fotografija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tereikia pele priartinti pasirinktą vandenyno ar jūros regioną, ir ekrane pasirodys šimtai laivų simboliukų. Spustelėję ant bet kurio, išvysite visą informaciją.

Tarptautinės mokslininkų grupės sukurtame interaktyviame žemėlapyje "Marine Traffic" ("Jūrų eismas") matomi visi laivai, kurių didysis tonažas (angl. – gross tonnage) viršija 299 – mat visi tokio dydžio laivai privalo plaukioti prisijungę prie automatinės identifikavimo sistemos (AIS).

Pele priartinę pageidaujamą regioną ir spustelėję ant pasirinkto laivo simboliuko, sužinosite laivo pavadinimą, buvimo vietą, kursą, judėjimo greitį, laivo tipą, dydį, jo kelionės tikslą. Informacijos langelyje pateikiama ir laivo nuotrauka.

Viena iš pagrindinių AIS sistemos paskirčių – laivų kapitonams stebėti situaciją jūroje ir išvengti susidūrimų. Žemėlapio duomenys atnaujinami kas 100 sekundžių. Tiesa, žemėlapio kūrėjai pripažįsta, kad kai kurių pozicijų atnaujinimas gali užtrukti iki 1 val. Inkarus išmetę laivai (arba plaukiantys lėčiau nei 0,5 mazgų greičiu) žymimi mažais kvadratėliais. Laivų spalva nurodo laivo tipą (konteinervežis, tankeris ar keleivinis).

Norėdami aplankyti "Marine traffic", spustelėkite šią nuorodą.
(40)
(4)
(36)

Komentarai (0)