Islamistai nesikuklina - į savo žemėlapį įtraukė ir Europą  (7)

Irako ir Levanto islamo valstybė (ILIV) paskelbė įkuriantys kalifatą, arba kitaip Islamo valstybę. Internete išplatintame žemėlapyje galima pamatyti, kokias milžiniškas ambicijas turi sunitų džihadistai: jie kėsinasi ne tik į Šiaurės Afriką, Artimuosius ir Vidurio Rytus, bet ir į Europą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žemėlapyje pavaizduotą teritoriją paversti Islamo valstybe džihadistai planuoja jau per ateinančius penkerius metus. Jie žada į kalifato teritorijas įtraukti ir valstybes, kuriose musulmonų – mažuma.

Ekstremistų valstybė Azijoje jų planuose apima visą Arabijos pusiasalį, Artimuosius Rytus, apima visas valstybes aplink Kaspijos jūrą, Indiją ir jos sienos Rytuose tęsiasi iki pat Kinijos.

Afrikos žemyne džihadistai ruošiasi užvaldyti visą jos Šiaurę ir dalį centrinių valstybių iki pat Kongo demokratinės respublikos. Islamo valstybei neva priklausys ir Užsachario Afrikos teritorijos – jie žada valdyti visą Somalio pusiasalį.

Maža to, kalifato šalininkų akys krypsta ir į Europos pusę. Jie nusitaikę į Ispaniją, kuri iki pat XV a. buvo valdoma musulmonų. Per penkerius metus žada prisijungti ir Portugaliją, visas Balkanų pusiasalio valstybes bei Austriją ir Vengriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(49)
(49)
(0)

Komentarai (7)