Mokslininkai: Ebolos virusas žmogaus organizme mutuoja dukart greičiau  (3)

Ebolos virusas pasiglemžė daugiau kaip 1000 žmonių gyvybių, iš jų – daugiau 140 medicinos darbuotojų. Žurnale „Science“ publikuoto tyrimo rezultatai byloja, kad mirtinai pavojingo Ebolos viruso mutacijų tempas žmonių organizme gerokai didesnis nei gyvūnų organizme.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-09-03 Mokslininkai: Ebolos virusas žmogaus organizme mutuoja dukart greičiau  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

78 Ebola užsikrėtusių asmenų mėginių tyrimai rodo, kad nuo to momento, kai virusas buvo pirmą kartą perduotas iš žmogaus organizmo į kito žmogaus organizmą, jis mutavo jau daugiau nei 300 kartų.

Mokslininkai teigia, kad žmogaus organizme virusas mutuoja du kartus sparčiau nei kitų gyvūnų, pavyzdžiui, šikšnosparnio organizme.

Tyrėjai stebėjo pacientų ląstelėse genetinius pokyčius, o stebėjimo rezultatai atskleidžia, kad virusas mutuoja, ieškodamas efektyvesnių įsiskverbimo į žmogaus ląstelę būdų ir mėgindamas apeiti imuninės sistemos atsaką. Mutacijos gali būti reikšmingos ir mažinti diagnostinių testų efektyvumą ir stabdyti gydymo būdų paiešką.

Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, grėsmė užsikrėsti Ebolos virusu šiuo metu iškilusi daugiau kaip 20 tūkst. žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (3)