Kas šis ryškus gyvis, rastas Pabradės poligone?  (0)

Nematytų, įdomių gyvių seriją tęsia skaitytojas Mindaugas, kuris Pabradės poligone rado keistą gyvį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sveiki, mes su kolegomis Pabradės poligone radome labai įdomų gyvį. Tai buvo šių metų rugpjūčio pradžia, jį pamatėme ant nedidelio medelio prisikabinusį – taip, kaip jis nufotografuotas.

Jo elgesį apibūdinti sunku: paprasčiausiai „sėdėjo“ ir nejudėjo. Tik kilo daug klausimų, kas jis toks. Bet niekas iš mūsų nebuvome matę nieko panašaus, todėl ir pasidalinau šia nuotrauka su jumis. Gal koks mokslininkas galės atsakyti? Galiausiai mes jį paleidome ten, kur suradome“.

Selemonas Paltanavičius: tokių vikšrų galima rasti ir Kuršių nerijoje

Skaitytojams į pagalbą kaip visuomet atskubėjo gamtininkas Selemonas Paltanavičius:

„Nuotraukoje – kuoduočių šeimos drugio skroblinės harpijos (Stauropus fagi) vikšras. Jie paprastai randami iki vasaros galo ar esant šiltam rudeniui – dar ir rugsėjy ant lapuočių medžių – skroblų, beržų. Lazdynų ir net obelų, kurių lapais maitinasi.

Vikšro priekinės kojos ilgos, praplatėjęs pilvo galas su „akuotais“ užverstas viršun. Gamtoje tokia išvaizda ir laikysena padeda apsisaugoti nuo pavojų.

Suaugusi skroblinė harpija – keršas, pūkuotu kūneliu drugys, gyvenantis pietuose. Lietuvoje gausesnė pietrytinėje šalies dalyje, ypač ten, kur auga pavieniai krūmai. Teko jį (ir vikšrus taip pat) surasti Kuršių nerijoje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(46)
(0)
(46)

Komentarai (0)