Pirko bananų, o gavo tai, kas sukelia paralyžių  (0)

Gavusi pirkinių siuntinį ir viską iškrausčiusi moteris pastebėjo kažką įtartino ant jos nusipirktų bananų. Vėliau paaiškėjo, jog tai… vieno iš nuodingiausių pasaulyje vorų kiaušinėliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kenkėjų kontrolės darbuotojai moterį įspėjo, kad ši turi sudeginti viską, kas lietėsi su šio pavojingo voragyvio kiaušinėliais, antraip – išliks didelė rimtų sveikatos negalavimų rizika.

Brazilijos klajojančio voro (lot. Phoneutria nigriventer) nuodų koncentracija gali sukelti raumenų paralyžių, kvėpavimo takų problemas ir lemti žmogaus uždusimą. Nors šių vorų nuodai itin toksiški, mokslininkai tiria jų panaudojimą erekcijos sutrikimams gydyti – yra nustatyta, kad šio voro įkandimas gali sukelti erekciją, trunkančią iki keturių valandų.

Dažniausiai šie vorai savo kiaušinėlius deda bananų kekėse, todėl kartais su siuntomis iš užsienio, jie ir atkeliauja į parduotuvių tinklus. Kartais Brazilijos klajojantys vorai dar vadinami bananiniais vorais.

Kaip rašo guardian.co.uk, moteris pirkinius užsisakė iš prekybos tinklo „Tesco“. Ji iškart atkreipė dėmesį, kad bananų kekė atrodo lyg su pelėsiu, o geriau įsižiūrėjusi pastebėjo baltą dėmę. Ją pabaksnojus dantų krapštuku, atsivėrė kokonas, o iš jo pabiro voro kiaušinėliai. Moteris iš karto bananus išmetė į šiukšlių dėžę, tačiau keli kiaušinėliai nukrito ant virtuvės grindų. Juos A. Woodgate susiurbė siurbliu ir iškart paskambino prekybos tinklui, informuodama apie keistą radinį.

Prekybos tinklas, išgirdęs apie tokį incidentą, iškart pranešė pirkėjai atlyginsiantys šiukšlių dėžės ir siurblio, kuriuo buvo susiurbti kiaušinėliai, kaštus. Šiuos daiktus teks išmesti. Taip pat tinklo atstovai patikino pradėsiantys tyrimą, siekdami išsiaiškinti, kaip nuodingo voro kiaušinėliai galėjo patekti ant bananų. Šiuo metu britų prekybos tinklai bananus perka iš Brazilijos, Kosta Rikos, Ekvadoro ir Kolumbijos, šalių, kuriuose gyvena šie pavojingiausi pasaulio vorai.

Indicentų su britų prekybos tinkluose prekiaujamais bananais ir juose rastais Brazilijos klajojančiais vorais būta ir anksčiau. „Tesco“ parduotuvė Kente buvo priversta pernai lapkritį kelioms valandoms užsidaryti po to, kai vienoje parduotuvės bananų dėžių buvo aptikti Brazilijos klajojantys vorai. Tą patį mėnesį akistatą su šiais vorais patyrė ir britų šeima, pirkusi bananų „Sainsbury“ tinkle.

2005 metais Brazilijos klajojantis voras įkando vienam virtuvės šefui Matthew Stevenui. Laimei, šis spėjo vorą nufotografuoti savo mobiliu telefonu, todėl atskubėję medikai dar galėjo padėti nukentėjusiajam.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai (0)