Būna ir taip: siurrealistiškiausios "Google Earth" grafinės klaidos  (8)

"Google Earth" iš pagrindų pakeitė fizinio pasaulio pažinimą – dabar po jį keliauti galima virtualiai, nekeliant kojos iš namų. Tačiau ne visada pavyksta išvengti klaidų. Kartais jos būna žaismingos ir virsta įdomiais, netikėtais, spontaniškais, kartais kažkuo Salvadoro Dali darbus primenančiais grafinio meno kūriniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai taip išsikraipo vaizdas kai kuriuose programos segmentuose. Taip įvyksta dėl to, kad "Google Earth" vaizdus atkuria paviršiaus kartografavimo (angl. texture mapping) procesų: plokščias palydovinis vaizdas padengiamas trimačiu paviršiaus žemėlapiu. Tam tikra prasme tai kažkuo primena etiketės klijavimą ant butelių.

Dažniausiai šio sprendimo rezultatai – nepriekaištingi, tačiau kartais sukvailioja ir "Google" algoritmai – jie plokščius (2D) vaizdus bando perkelti ant trimačio paviršiaus. Rezultatas – siurrealistiškai iškraipyti kraštovaizdžiai.

Menininkas iš Bruklino (Niujorkas, JAV) Clementas Valla tokias "Google Earth" klaidas kolekcionuoja ir dokumentuoja savo tinklalapyje.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(49)
(10)
(39)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: