Pirmą kartą pademonstravo kvantinį dirbtinį intelektą  (0)

Kinų fizikai pirmą kartą realizavo dirbtinį intelektą kvantiniame kompiuteryje. Mokslininkai pademonstravo kvantinį mašinos apmokymo algoritmą, o eksperimento metu buvo pasitelktas rašytinis tekstas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mašina, veikianti kvantinės mechanikos principu, atpažįsta vienetinius simbolius ir jų porų kombinacijas. Tyrimo metu kiekvienas paveiksliukas su simboliu (ar dviem simboliais) įrenginio buvo konvertuojamas į vektorių, kuriame yra informacija apie taškų skaičių kiekviename paveikslėlyje. Siekdami supaprastinti užduotį, specialistai daugiausia dėmesio skyrė simbolių atpažinimui, kuriuose vaizduojami skaitmenys „6“ ir „9“. Tokiu būdu, mokslininkai mašiną išmokė atpažinti ne tik taškų skaičių, bet ir jų padėtį paveiksliuke.

Kvantinės mašinos fizine realizacija tapo talpa su organiniu skysčiu, kurio sudėtyje buvo izotopas anglis-13 (13C), kuriam sukurtas patikimas branduolinio magnetinio rezonanso stereoskopijos metodas (Carbon-13 NMR), kuris numato, jog branduoliai susiurbia arba spinduliuoja fotonus su nenuliniu sukiniu, patalpintu išoriniame magnetiniame lauke.

Organinė molekulė, naudojant minėtą metodą, tampa loginio elemento analogu. Kadangi kiekvienos molekulės spinduliavimas yra labai menkas, mokslininkai atsižvelgdavo į visų branduolių sukinių orientaciją iš karto visose skysčio molekulėse.

Mokslininkų gautos viršūnės spektro grafikuose (paveikslėlis aukščiau) leisdavo spręsti apie tai, ar mašina atpažindavo vieną arba kitą simbolį: viršūnės apačioje atitikdavo skaitmenį „9“, tuo tarpu viršuje – „6“.

Ateityje mokslininkai atlikti eksperimentus su didesniu simbolių kiekiu, o taip pat planuoja bandymus, kurie susiję ne tik su ranka rašytu tekstu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(41)
(2)
(39)

Komentarai (0)