Google kuria kvantiniams kompiuteriams skirtą procesorių  (0)

Dar 2013 m. buvo pasirodžiusi informacija, kad Google gali užsiimti firminės aparatinės įrangos kūrimu. Tuomet buvo demonstruojama motininė plokštė, skirta procesoriams IMB Power 8, taip pat kalbėta apie ARM procesorių. Šį kartą oficialiame Google tinklaraštyje pasirodė įrašas, kuris kalba, kad kompanija dirba prie procesoriaus, kuris užsiims kvantiniais skaičiavimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Google laboratorija „Quantum Artificial Intelligence Lab“ ėmė praktiškai realizuoti aparatinės įrangos projektą – kartu su mokslininkais iš Santa Barbaros universiteto (Kalifornija, JAV) darbuojamasi prie procesoriaus architektūros, kuris dirbs kvantiniuose kompiuteriuose.

Projekto bazine dalimi tapo darbas absoliutaus nulio sąlygomis ir super pralaidumas. Tokiu būdu, tikimasi sukurti ir efektyvią aušinimo sistemą. Google nusprendė nesikankinti ir neieškoti sprendimų, kaip galima būtų vykdyti kvantinius skaičiavimus kambario temperatūroje, tačiau bus siekiama kuo greičiau sukurti veikiančią platformą.

Kartu su mokslininkais Google komanda tobulins skaičiavimų sistemas „Vesuvius“, kurios plėtojamos kartu su NASA. Greitu metu šis kvantinis kompiuteris bus modernizuotas iki sistemos „Washington“. Reikia pažymėti, kad labai svarbi ir programinė įranga. Skaičiavimai su kubitais remiasi kitais principais, todėl optimizacija yra kritiškai svarbi, kad projektas būtų sėkmingas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai (0)