„Google“ žino, kur buvote pastarąjį mėnesį  (14)

Jei turite „Android“ telefoną, galite būti tikri: „Google“ žino, kur ir kada keliavote bei buvote apsistoję pastarąjį mėnesį. O gal ir ilgiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ seka, kur yra jūsų „Android“ išmanusis įrenginys, o pasikeitus vietai žemėlapyje pažymi naują vietą ir laiką. Kaip atrodo jūsų žemėlapis, galite pamatyti paspaudę čia ir prisijungę tuo pačiu „Google“ profiliu, kurį naudojate savo telefone.

Svetainėje galima pasirinkti konkrečią dieną arba ilgesnį laikotarpį: nuo poros iki 30-ies dienų. Žemėlapyje galima matyti ne tik aplankytas vietas, bet ir konkretų laiką. Jame bus užfiksuota viskas: nuo kasdienių kelionių į darbą ir parduotuvę iki išvykų į užsienį.

Tiesa, kai kurie vartotojai pastebi, kad žemėlapyje gali pasitaikyti netikslumų. Pavyzdžiui, Junkee.com autorė Elizabeth Flux teigia, kad žemėlapyje buvo užfiksuoti trys jos „vizitai“ į vietą, kurioje ji nėra buvusi. Maža to, apsilankymai įrašyti tuo laiku, kai ji miegojo. „Neatmesčiau ir slaptų ateivių konspiracijų“, – šmaikštauja ji.

Toks žemėlapis vieniems gali pasirodyti naudingas (pvz., kai vakarą mieste atsimeni tik protarpiais), kitiems – pavojingas (pvz., turintiems paslapčių nuo antrosios pusės). Visgi „Google“ leidžia duomenis ištrinti – tiek pavienius „taškus“, tiek visą istoriją.

O būgštaujantiems dėl privatumo „Google“ pateikia instrukciją, kaip išjungti vietos nustatymo ir įrašymo paslaugas – ją rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai (14)