Vyrai gimdyvių kailyje: „tai siaubinga!“ (Video)  (6)

Senolių išmintis byloja: jeigu kūdikių lauktųsi vyrai, o ne moterys, žmonija būtų išnykusi jau seniai… Šiuos postringavimus pasiryžo patikrinti viena Rytų Kinijos Shandong provincijos ligoninė, kuri stimuliatoriami būsimiems tėčiams leido pajusti gimdymo skausmus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dauguma savanorių buvo besilaukiančių moterų partneriai. Šiems vyrams prie juosmens buvo pritvirtinti davikliai, kurie elektros impulsais leido „susipažinti“ su gimdyvių patiriamais skausmais. Tokios iniciatyvos ėmėsi Džinano miesto ligoninė, norėjusi parodyti vyrams moterų patiriamą kančią ir paskatinti juos labiau gerbti savo vaikų motinas. „Šis parodomasis eksperimentas buvo atliktas vyrų švietimo tikslais. Norėjome supažindinti juos su devynis mėnesius trunkančiu procesu ir galiausiai gimdymu“, – aiškino ligoninės atstovas spaudai. Siekiant atkurti sąrėmių jausmą ir gimdymo skausmus, ligoninės technikos specialistai panaudojo elektros šoko mašiną, kurios davikliai buvo pritvirtinti prie vyriškių pilvų. Prieš eksperimentą kai kurie iš dalyvių atrodė išsigandę ir prievarta atvesdinti savo moterų, o kiti tiesiog spinduliavo entuziazmu: „Mano žmona gimdys mūsų kūdikį po trijų mėnesių ir ji labai įsižeidė, kai aš jai pasiūliau dėl to mažiau nervintis, – pasakoja būsimas tėvas Guang Liao, – Tuomet ji sužinojo apie šį projektą ir liepė man užsiregistruoti. Turiu pripažinti, buvo labai smalsu ir jeigu tai, ką patyriau yra realu, mano požiūris į motinas smarkiai keičiasi“.

„Tai buvo nepaprastai skausmingas procesas, tačiau jį patyriau tik keletą minučių. Jeigu tai būtų tęsęsi kelias valandas nežinau ar būčiau sugebėjęs atlaikyti“, – teigia eksperimento dalyvis.

Tai ne pirmas kartas, kai išbandomas toks metodas. Motinos dienos proga, savanoriai vyrai Nančango mieste, Pietų Kinijoje taip pat buvo užsidėję šiuos sudėtingus mechanizmus. Sąrėmių skausmus išbandė ir britų dainininkas Inglis, tačiau jis pasidavė „skausmometrui“ pasiekus 100-ąją padalą (skausmo skalėje nuo 50 iki 500).

„Buvo siaubinga! Dabar suprantu, kodėl mano žmona gimdymo metu taip šaukėsi vaistų. Po šio išbandymo pajaučiau didelį susižavėjimą mamytėmis“, – sakė trijų vaikų tėvas Zhou Nan, kuris įveikė 500 skausmo matų padalą.

Šio stimuliatoriaus stipris atitiko 30 paskutinių gimdymo sekundžių, tačiau moterys dažnai tai turi ištverti kartais ir ištisas valandas ar net dienas. Pasak eksperimento organizatorių, tai padės žmonėms suprasti, kokios nepaprastos yra mūsų motinos.

(33)
(1)
(32)

Komentarai (6)