Paaiškėjo, kaip iš tikrųjų moterys patiria orgazmą  (0)

Daugelį metų moterys teigė, kad patiria orgazmą įžanginių glamonių arba seksualinės sueities metu, tačiau naujausias tyrimas parodė ką kitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo nėra vaginalinio orgazmo, klitorio orgazmo ar net G taško, informuoja dailymail.co.uk. O vietoje šių terminų turėtų būti vartojamas terminas „moterų orgazmas“.

Nuo seno manyta, kad moterys gali patirti orgazmą per seksualinę sueitį, stimuliuojant G tašką, o vaginalinis ir klitorio orgazmas yra skirtingi orgazmų tipai. Tačiau dabar tyrėjai pareiškė, kad moterys nepatiria orgazmo per seksualinę sueitį.

Tyrėjų teigimu, manyta, kad vaginalinio orgazmo nepatiriančios moterys turi seksualinių problemų, tačiau paaiškėjo, kad moterys patiria orgazmą tik stimuliuojant klitorį. Klitoris – erogeniškiausia zona, jis dar vadinamas moterų penu, nes yra iš tokio paties audinio, kaip vyrų varpa.

Išvados paskelbtos po eksperimento, kurio metu mokslininkai magnetiniu rezonansu ištyrė 30-32 metų amžiaus moterų dubens sritis. 10 tyrimo dalyvių labai retai arba niekada nepatirdavo orgazmo, kitos orgazmą patirdavo dažniau.

Na, o ankstėliau buvo atliktas tyrimas, kurio autoriai padarė išvadą, jog moters klitorio dydis gali turėti įtakos gebėjimui patirti orgazmą. Sunkiai orgazmą patiriančių moterų klitoris mažesnis, jis yra toliau nuo vaginos.

Tyrėjai pabrėžia – visos moterys gali patirti orgazmą, jeigu stimuliuojami erektilūs jų organai, kaip antai, mažosios lytinės lūpos ir akytas audinys aplink uretrą.

Vienas iš tyrėjų daktaras Vincenzo Puppo teigė: „Vyro ejakuliacija nereiškia seksualinės sueities pabaigos moteriai. Galima toliau glamonėtis ir bučiuotis, po vyro ejakuliacijos galima pasitelkti nesueitinius seksualinius veiksmus, kad moteris patirtų orgazmą.“

Tyrėjai teigė, kad jų išvados gali padėti gydyti moterų seksualines problemas. Jos aprašytos ir išspausdintos leidinyje „Journal of Sexual Medicine“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(79)
(17)
(62)

Komentarai (0)