Sovietų sąjungos didvyris alkoholikas, nužudęs 5 tūkst. vaikų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paramotoras 2014-11-18 09:41
Apie sita ieskojau informacios. Jos nemazai ir gana priestaringa. Taciau , kaip ir mineta, jem grese tribunolas ir tik nepaprastas zygdarbis ji galejo isgelbeti. Karo pabegeliu laivas idealus taikinys. Beieskant informacijos nutikos toki fokusas. Vienam rusu puslapyje, kur jis buvo aukstinamas, buvo galimybe balsuoti kaip ji traktuojate. Na paspaudziau kad jis paprasciausias samoningas zudikas. Bac ir puslapis nebeatsidaro. Kazkas sukirbejo, kad tai gan itartina. Pabandziau jungtis per rusiska proxy. Puslapis veikia. Grystu atgal prie savo ip. Ir puslapis nepasiekiamas. Na iscenzuravo mane
Patrimpas 2014-11-18 12:01
Papraščiausias karo nusikaltėlis ir tiek, o jam mat paminklus pastato. O pavyzdžiui asą Erichą Hartmaną norėjo padaryti karo nusikaltėliu. Atseit jis virš 500 civilių iššaudė ar kiek ten. Tik įdomu kaip jie apskaičiavo (formulė gal kokia sugalvojo). Vat ir išsiuntė į lagerį 10 metelių pailsėt. O čia mat didvyris. Žulikų valstybėje žulikų neteisia.
Arns 2014-11-18 14:49
Besisvaidantys žodžiais "karo nusikaltėlis" nesuvokia kokios bezabrazijos dedasi jo metu. http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pa ... -57-110699 Va, nužudė dar daugiau civilių. Gailėjosi? Ir po daugiau kaip pusės amžiaus ne, nes buvo įsakymas. Visiems karo metu būna kalama į galvą, kad būtent tavo klaida ar atliktas darbas gali kardinaliai pakeisti karo eigą. Ir tokių šimtai lieka po kiekvieno karo. Kas kita - "mirties stovyklos", kada jau pasidavusiuosius ar iš viso nekariaujančiuosius žudo, šiuo atveju jau apie karo eigos posūkį nėra nė ko kalbėti, tiek sprendimą priėmę tiek vykdantysis. P.S karo taktika, kai povandeniniai laivai skandina viską kas plaukia, dar iš I-ojo pasaulinio karo vokiečių taktikų. Tad nei pirmas nei paskutinis, jau po karo, beprasmiškai vertinamas įvykis.
lucy 2014-11-18 15:48
Na taip dvigubi standartai for real PS japonai labai nepergyveno dėl tų bombų, realiai tai buvo išsigelbėjimas nuo gėdos, nes tada japonui pagal bušido kodeksą pasiduoti buvo kažkas nesuprantamo, į belaisvę patekdavo tik sąmonę praradę kariai. Tai buvo tiesiog puiki priežastis paaiškinti savo žmonėms kodėl jie pralaimėjo, o ir US džiaugėsi parodžiusi savo galią Win Win paprastai sakant. PS kaip matau neapykantos kurstymas eina pilnu tempu, kodėl nėra kokio straipsnio apie Vokiečius, kurie išžudė milijonus žydų ir panašiai? Ar čia milijonai tik statistika, o 5tūkstančiai jau gera istorija pasakojimui
Salubri 2014-11-18 16:10
Kaip ten tas posakis. Nuzudyk zmogu tai busi zmogzudys, nuzudyk desimt zmoniu tai busi maniakas, nuzudyk simta ir daugiau tai busi didvyris ar herojus. Daug istorijoj zmoniu, kurie nuzude ir blogiuku ir nekaltu zmoniu, bet kazkodel juos vertina skirtingai. Kaip cia yra dvigubi standartai?
Tir4elis 2014-11-18 16:11
Tiek vakarai, tiek TSRS naudojo dvigubus standartus tokiems reikalams, taigi nemanau jog čia kažkas naujo, taigi nelabai gaunasi tuo argumentuot . Tas pats "bomberis" Harris, kiek suorganizavo ir propagavo UK karališkųjų oro pajėgų "kiliminių" bombardavimų Vokietijoje? Sulygintas su žeme Drezdenas, nors ne kažin kokia jo reikšmė tuo metu buvo. O kiek tikslingai bombarduojant miestus ir norint "palaužti" vokiečių priešinimąsį buvo padegamomis bombomis sudeginta pafrontės miestuose pabėgėlių? Taigi teisinti alkoholiką šaudžiusį pagal "užplaukimą" į bet ką kas jam pasišvietė, dvigubais standartais nėra gerai. Jei pastebite jog sumažėjo straipsnių apie nacių žiaurumus, gerai. Bet ar neatrodo jog tokia info skaitytojams jau.. Pabodo? Nes juk tiek metų kapstėmės po tai. Gal pagaliau laikas atsigręžt ir į kitą, sąjungininkų pusę? O aptariamas povandeninio laivo kapitonas sakyčiau visai tinkama tam kandidatūra.
Tir4elis 2014-11-18 16:16
Visiškai teisingai. Laimėtojai (arba manantys jog tokie yra) visada faktus pateikia pagal savo tuometinius poreikius. Gerai jog gyvenant ne už "geležinės uždangos" galima tuos faktus lyginant suprast kas buvo iš tikro.
Kirtiklis 2014-11-18 18:19
Apie Vokiečius N+ visko yra,tiek straispnių, knygų, filmų ir visko. Va tokių kitos pusės, tai reikia, tegu žino kas ką padrė, o ne tik Vokiečiai ir milijonai žydų.
Shinigami 2014-11-18 18:33
Aš laikausi vienos nuomonės. Karo metu civilių ir nekaltų nėra. Nes tai ne gaujų kovos. Tai karas tarp valstybių, o valstybė ir yra visi jos piliečiai, o ne tik kariai. Žinoma, galima kariaujančioms pusėms susitarti kad nenaudos vieno ar kito ginklo (cheminio ginklo), galima susitarti kad nekovos tam tikrose teritorijose (medicinos centruose, civilių pastatuose). Bet tai tik tėra susitarimas tarp dviejų pusių kai abiems pusėms tai yra naudinga. O kitaip, kai nori užimti svetima teritoriją tai kuo mažiau joje liks vietinių tuo geriau. Nes juk ir nori sunaikinti ten esančia valdžia ir įstatimus, įvesti savo valdžia ir įstatimus. Antra, kas išlaiko šalies armija? Šalies piliečiai. Tai yra, armija tai ginklas, o piliečiai tai asmuo valdantys ta ginklą. Todėl visi kaltinimai dėl karo metu padarytu dalykų yra politiniai ir populistiniai veiksmai. Dažniausiai atliekami laimėjusios pusės. Abejoju ar rasite šalį kurios kariai per visa jos egzistavimą nesielgė taip kaip kaltina kitus. Vokiečiai civilius degino krosnyse. JAV numetė atominę ant civilių, ruskiai visus žudė vietoje trėmė ir prievartavo. Japonai su kinais viena kitus taip pat kaltina civilių žudymais. Kitaip sakant karas be civilių aukų ne apsieina, nes karo metu tokių nėra.
Arns 2014-11-18 18:57
Shinigami, ir karo metu yra civiliai, nes šiaip atsiprašant, pensininkai bei kūdikiai dar jokiose karinėse pajėgose netarnavo. Paprastai visos pusės neskuba jų pulti (išskirtinis nebent atominės bombos numetimo faktas, kada ir buvo į juos taikomasi), visais kitais atvejais, kaip atskirti kuris karinio konvojaus laivas civilinis? Kaip atskirti kuris skrendantis lėktuvas tikrai civilinis (ypač kai kalbam apie tokius senus laikus kaip pasauliniai karai, ir jokie autoatsakikliai dar nebuvo išrasti)? Būtent šitos aukos yra "nelaimingieji", kaip kad netyčia patikros poste nušauti, žuvę per nuklydusią artilerijos ataką ar pan.