Astronautikos mėgėjų svajonė įgyvendinta: palydovus sekti nuo šiol gali kiekvienas  (0)

Puslapyje hackaday.org buvo paskelbtas konkursas atvirai, pasaulį jungiančiai priemonei. Laimėtojais tapo SatNog komanda, sukūrusi fantastišką projektą, jungiantį viso pasaulio palydovų ir astronomijos tyrinėjimo entuziastus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir visos genialios idėjos, šioji taip pat žavi savo grakščiu paprastumu. Aplink Žemę skrieja daugybė mėgėjiškų palydovų: kai kurie iš jų renka duomenis moksliniams tyrimams, kai kurie iš jų -komerciniais tikslais. Pavyzdžiui, šiais metais ir Lietuva paleido pirmuosius palydovus šalies istorijoje LituanicaSat-1 ir LitSat-1.

Viena iš didžiausių problemų kylančių su palydovais yra komunikacijos galimybių ribotumas. Prisijungti prie palydovo įmanoma tik tada, kai jis skrenda virš komunikacijai suderintos antžeminės stoties. Gerėjant technologijoms, palydovai skraido vis greičiau, tuo taip pat sutrumpindama galimą prisijungimo prie palydovo nuo antžeminės stoties laiką. Kadangi palydovų skriejančių aplink Žemę yra tūkstančiai, galutinis rezultatas yra daugybė antžeminių antenų komunikuojančių tik su vienu tam tikrų palydovu ir niekaip nesusikoordinuojančių su kitomis stotimis.

SatNogs projektas yra open source, suteikiantis galimybę kiekvienam turėti DIY antžeminę stotį. Idėja yra labai paprasta: komanda visame pasaulyje plečia antžeminių stočių sistemą, kuri geba teikti kombinuotą informaciją apie palydovus. Jų puslapyje aprašyti visi galimi būdai ir instrukcijos, kaip pigiai ir efektyviai susikonstruoti anteną, antžeminę stotį ar kitą prietaisą galintį sujungti su jų duomenų sistema.

Duomenys apie palydovų siunčiamus duomenis tampa pasiekiami kiekvienam, iš bet kurios pasaulio vietos.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(47)
(2)
(45)

Komentarai (0)