Keisčiausi/kvailiausi Kickstarter projektai (Foto)  (10)

Seksualus įkroviklis, ausinės jūsų augintiniui ar pagalvė su anga įsikišti galvai… Tai tik keletas, švelniai tariant, keistokų projektų, pernai „užderėjusių“ finansavimo internetu platformoje Kickstarter.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paul – seksualusis įkroviklis

Išmaniųjų telefonų įkrovikliai paprastai pasižymi lakoniškumu: šį buityje bene kasdien naudojamą prietaisą vėl paversti sudėtingu ryžtasi ne kiekvienas gamintojas. Tačiau projekto Paul autorius mano, kad vietoj įprasto laido namuose galima turėti statulą su apnuoginto vyro liemeniu.

Ten, kur žmonės paprastai turi genitalijas, Paul turi savotišką lentynėlę – čia ir siūloma talpinti išmanųjį telefoną. Laidas su kištuku išlenda iš sėdimosios vietos.

Paul kūrėjas pabrėžia, kad jo išradimas pasižymi ironiškumu: jo manymu, telefonas – tai vienas iš seksualiausių projektų šiuolaikiniame pasaulyje, todėl asociacijos su tvirtu vyro kūnu – visiškai natūralus dalykas.

Atsirado vos keletas žmonių, kurie panoro už Paul sumokėti 300-400 JAV dolerių, o dar keletas ketino už 30 dolerių įsigyti „siurprizą“ – vieną iš dalykų, kurie galėjo būti padaryti iš gipso, gaminant pagrindinę Paul partiją.

Kokį siurprizą galėjo nulipdyti Paul autorius, mums taip ir nepavyks sužinoti, kadangi kelių tūkstančių dolerių neužteko tam, kad ši statula – įkroviklis taptų realybe. Vietoj to vartotojai mielai finansavo AMPY, galintį įkrauti mobilų įrenginį, kai vaikščiojate, bėgiojate ar važinėjate dviračiu.

PetPhone

Praėjusiais metais Kickstarter lankytojai sėkmingai surinko pinigų dviem neįprastiems įrenginiams: robotizuotai pelei Mousr ir išmaniajam maisto indeliui Tailio. Tačiau interneto bendruomenė ignoravo dar vieną naminiams gyvūnams skirtą žaisliuką – grotuvą PetPhone.

Tai ausinės, prie kurių primontuotas ekranas ir valdymo mygtukai. Didžioji pristatomojo vaizdo klipo dalis skirtų būtent mygtukų maigymui, tačiau kūrėjai pabandė įrodyti, kad PetPhone gali sėkmingai išgelbėti šunį nuo sielą stingdančio siurblio riaumojimo.

Vis tik projektas dėmesio nesulaukė – finansų rinkimo kampanijos metu buvo užsakyti tik du tokie įrenginiai po 100 dolerių. Reikiamų 200 tūkst. dolerių taip ir nepavyko surinkti. Matyt, reikėjo atsižvelgti į tai, kad šunys ir katės dar retai naudojasi Internetu, jie neturi nei pinigų, nei kreditinių kortelių, kad sau leistų užsakyti tokį grotuvą.

Gali kilti ir kitų klausimų. Pavyzdžiui, kodėl mygtukai pritaikyti žmogaus pirštams, o ekranas yra vartotojui ant galvos? O galbūt gyvūnėliui nepatiks šeimininko muzikinis skonis? Ką jis pasakytų, jei jam visą dieną tektų klausyti, tarkime, Niki Minaj „dainą“ apie anakondą?

NoPhone

Tikriausiai tai yra paprasčiausias dalykas, kuriam prašyta pinigų per Kickstarter. NoPhone – tai tiesiog plastiko gabalas, kuris savo dydžio primena išmanųjį telefoną. Kodėl kažkam reikėtų tokio dalyko?

Kūrėjai jį siūlo įsigyti kaip niekutį tiems žmonėms, kurie priprato nuolat rankoje žaisti savo telefonu. NoPhone ir toliau reikėtų laikyti rankoje, tačiau tai nereiškia, kad žmogus „dingsta“ iš visuomenės, nuolat skaitydamas naujus įrašus socialiniuose tinkluose.

NoPhone kainuoja 12 dolerių, tačiau yra ir pažangesnė versija – su veidrodėliu, kuris kompensuoja būtinybę nuolat save matyti „asmenukėse“. Kūrėjų teigimu, NoPhone turi daugybę pranašumų, lyginant su išmaniaisiais telefonais: baterija neišsikrauna, nereikia atnaujinimų, korpusas visiškai apsaugotas nuo kritimo, jį galima skandinti, kiek tik norisi.

Projektas NoPhone lengvai surinko reikiamus 5 tūkst. dolerių, o finansavimo pabaigoje gauti visi 18 tūkst. Gaila, kad nieko nesudomino galimybė sumokėti 5 000 dolerių ir gauti NoPhone asmeniškai iš paties kūrėjo (šis žadėjo atvažiuoti į bet kurį pasaulio kampelį), arba versija su auksiniu korpusu už 8 tūkst. dolerių.

Pono Music

Yra tokie žmonės – audiofilai. Jie yra įsitikinę, kad gali girdėti menkiausius skirtumus muzikos skambėjime, o garso įrangai išleidžia milžiniškas pinigų sumas. Nešiojamus garso grotuvus jie galbūt ir pripažįsta, tačiau tik kaip neišvengiamą blogį: ar gali toks menkas, kišeninis daiktas atkurti gerą skambesį?

Nors bet kuris iPod‘as ar išmanusis telefonas gali atkurti muziką, įrašytą nespaustu formatu, tačiau tai netenkina švaraus skambesio gerbėjų. Jiems pagelbėti suskubo muzikantas Nilas Jangas, pasiūlęs grotuvą Pono. Šis grotuvas atrodo kaip „Toblerone“ šokoladukas, o kelnių kišenėje telpa labai nenoriai.

Pono sugeba atkurti muziką FLAC formatu iki pat 192 kHz/24 bitų. Šis skaičius gerokai viršija garso diskų parametrus (44 kHz/16 bitų), o kartu net penkis kartus viršija žmogaus ausų atpažįstamą diapazoną.

Pono atkuriamas duomenų srautas gali siekti 9216 Kb/s – tai prilygsta labai kokybiškai vaizdinei medžiagai. Garso formato OGG autorius Krisas Montgomeris netgi parašė specialų straipsnį, kuriame paaiškino, kodėl K. Jango sumanymas neturi jokios prasmės.

Vis tik grotuvas Pono sugebėjo surinkti 6,2 mln. JAV dolerių. Tai nėra rekordas (juo greičiau galima laikyti iškyloms skirtą šaldytuvą Coolest Cooler, surinkusiam 13 mln. dolerių), tačiau vis tiek įkvepianti. Audiofilai ir N. Jango gerbėjai užsakė 15 tūkst. tokių grotuvų po 300 dolerių, taip pat suvenyrų ir grotuvų su artisto autografais.

Ostrich Pillow

Įsivaizduokite didelę, lempos formos pagalvę, į kurią įkišate galvą (jei norite, ir rankas), kai tik norite šiek tiek pamiegoti savo darbo vietoje, oro uoste ar bet kurioje kitoje vietoje.

Iš išorės atrodo tikrai keistai ar net juokingai, tačiau pagalvės autoriai tikina, kad patogiai išsimiegoti tikrai pavyks. Reikia pripažinti, kad Ostrich Pillow be vargo surinko prašytus 70 tūkst. JAV dolerių (iš viso gauta kiek daugiau nei 195 tūkst. dolerių).

Reikia tikėtis, kad tie 1846 žmonės, paaukoję reikiamą sumą už šią pagalvę, nėra vien tik kinai, sunkiai dirbantys prie iPhone surinkimo konvejerio po 16 valandų per parą ir dažnai spėjantys numigti savo darbo vietoje vieną kitą valandėlę.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(31)
(1)
(30)

Komentarai (10)