Naujausi GALILEO palydovai sėkmingai atkeliavo į Europos kosminių technologijų centrą  (0)

Naujausias Galileo palydovas atvyko į ESTEC centrą, Olandiją, kur vyksta išsamus jo parengimo kosmosui patikrinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš gamintojo Vokietijoje palydovas buvo atgabentas sunkvežimiu, izoliuotas kontroliuojamos aplinkos talpykloje. Jis buvo atgabentas į sterilią ESTEC centro aplinką gruodžio 18 d. Tada talpykla buvo atidaryta, kad būtų galima pradėti pasiruošimą bandymams. Pirmieji šeši 2011 m., 2012 m. ir šių metų rugpjūtį poromis paleisti Galileo palydovai jau sukasi orbitoje. Paskutinioji pora dėl viršutinės pakopos gedimo pateko į netinkamą orbitą, tačiau penktojo palydovo orbita nuo tada buvo pakeista, kad būtų galima atlikti navigacijos naudingosios apkrovos bandymus prasidėjusius lapkričio mėnesio pabaigoje. Tuo tarpu Žemėje toliau nuolat vyksta kitų palydovų gamyba ir bendras Galileo serijos palydovų skaičius dvigubėja. Po pirmųjų keturių orbitoje suderintų palydovų sekė kitų 22 tokių palydovų su visišku operaciniu pajėgumu statymas OHM bendrovėje Brėmene, Vokietijoje su navigacijos naudingosiomis apkrovomis iš SSTL bendrovės Gildforde, Didžiojoje Britanijoje. Pažymėtas skrydžio modelio numeriu „Flight Model 6“ arba FM06, šis paskutinis iš naujausiųjų palydovų dabar vėl yra kartu su kitais trimis palydovais po bandymų centro stogu. FM03 ir FM04 užbaigė savo priėmimo bandymus, kurių kulminacinis taškas buvo kelių savaičių trukmės terminis-vakuuminis bandymas. Kiekvienas palydovas buvo išbandytas veikiant tokioms pačioms vakuuminėms ir ekstremalių temperatūrų sąlygoms, kokios susidaro orbitoje, o taip pat buvo vykdomi jų navigacijos naudingosios apkrovos ir antenos, esančios nuo išorinės visatos izoliuotos beaidės kameros viduje, radijo dažnių bandymai. Ši palydovų pora dabar laikoma centre, laukiama galutinių jų priėmimo apžiūros rezultatų. Kitas palydovas, FM05, neseniai baigė savo paties terminį-vakuuminį bandymą. Šiuo metu vyksta jo rekonfigūracija radijo dažnių bandymui, kurį planuojama vykdyti po Kalėdų atostogų. Naujausio išpakuoto Galileo palydovo terminis-vakuuminis bandymas bus atliktas sausio mėnesį.

ESTEC centras – tai būtina stotelė prieš paleidžiant Galileo į kosmosą. Centre po vienu stogu įrengta visa kosminių sąlygų imitavimui reikalinga įranga, įskaitant akustinę kamerą, žemės drebėjimo stiprumo purtymo stalus ir beaidę bei vakuuminę kameras kartu su įvairiausia specializuota matavimo įranga.

Palydovams gavus ESTEC centro kokybės ženklą jie yra teoriškai parengti nuskraidinimui į Europos kosmodromą Kuru, Prancūzijos Gvianoje. Europos kosmoso agentūra ESA ir Europos Komisija šiuo metu sprendžia šių sekančių Galileo palydovų paleidimo tvarkaraštį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Infoera.lt
Infoera.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (0)