Vyrukas, pagavęs VA TOKIĄ žuvį – ir dar plikomis rankoms... (Video)  (1)

Jei čia pat, po lieptu sukiojasi paršiuko dydžio laimikis, o po ranka neturite meškerės arba neturite kantrybės žaisti pynimėlį su valu ir rite – ne bėda. Šis vyrukas pamokys, kaip šiiitokio didumo žuvį pasigauti be meškerių, valų ir ričių. Tiesa, prireiks ir drąsos. Ypač jos gali prireikti tokią žvejybą stebintiems aplinkiniams. Bet pasipratinus prie tokio žvejybos būdo, gali net ir išgąsčio nelikti. O jei kada neliktų rankos... Ką gi, viskas turi savų pliusų ir savų minusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo medžiagoje (rekomenduojame ją žiūrėti pritildžius garsiakalbius) užfiksuota, kaip vyriškis plikomis rankomis suvilioja ir pagauna į silkę labai panašų stambų jūrų plėšrūną. Žinoma, tai – ne silkė, o tarpūnas – tarpūnžuvių būrio žuvis. Ši rūšis gyvena tropinio ir subtropinio klimato vandenyse.

Iš pradžių gali susidaryti įspūdis, kad tai – ne žvejyba, o nelaimingas atsitikimas: nekaltai su žuvimis žaidusio vyro ranką iki alkūnės staiga praryja iš vandens žaibiškai iššokęs milžiniškas tarpūnas. Tačiau įsižiūrėjus atidžiau, dar vaizdo medžiagos pradžioje matyti, kad "žuvytes" narsuolis erzina jau apdraskyta ranka. O ir "ant pagaliuko" – ne ledai, o jaukas plėšrūnėms.

Nors žuviai prarijus ranką žvejys, skirtingai nei kai kurios žiūrovės, nepanikavo, vis dėlto šįkart atvejis, ko gero, buvo ne visai eilinis – apie tai galima spręsti iš to, kad grumtynės vandenyje netrukus peraugo į imtynes ant liepto. Mat ištrauktas didžiulis tarpūnas sudėti ginklų visai nesiruošė ir žvejui metė netikėtą iššūkį – pakvietė į lemiamą mūšį ant medinio tatamio.

Kūrybiškumas (nors jis, šiuo atveju, be abejo instinktyvus), kaip turėsite progos įsitikinti vaizdelį pažiūrėję iki galo, davė savo vaisių – pasirodo, imtynininko iš žvejo būta prasto :)



O šios dvikovos moralas, ko gero, būtų toks: gali pagauti žuvį, gali ją net ištraukti. Bet tai dar toli gražu nereiškia, kad tu ją pagavai. Tu tik buvai ją pagavęs :)
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(20)
(-8)

Komentarai (1)