Nustatytas ryšys tarp IQ ir alkoholio vartojimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manciukaz 2015-02-26 14:47
O gal delto skiriasi, kad alkoholio vartotojai paprasčiai pramyžia savo smegenis... Net per žinias rodė, kad alkoholio vartojimas sveikatai tik kenkia,ir ABSOLIUČIAI nesuteikia jokios naudos, lygiai taip pat kaip ir rūkymas t.y puse stiklinės vyno per vakariene kenkia sveikatai, galit drasiai spjauti daktarui i akis kuris sako, kad šidržiai sveika 50g degtinės ar vyno, tai mitas sukurtas alkoholio pramonės. Taip, kad gyvenkit blaiviai ir sveikai
Audrius Mikoliūnas 2015-02-26 21:12
Be abejonės atsirado tokių, kurie perskaitę straipsnį spaudė "neverta skaityti" nes, nu, savimeilės tai nepaglostė, o pas juos IQ juk nėra mažas... Tikriausiai dėl to straipsnio reitingas toks. Apie pačias intelekto ir alkoholio tendencijas: puikus pavyzdys gyventojų luomas, kurie kiekvieną dieną trinasi aplink parduotuvę, kad tik galėtų susipurtyti. Alkoholį vartoja? Vartoja. Durnumu trykšta? Trykšta. Išvada: Alkoholis kenkia tiek sveikatai, tiek intelektui.
TLas 2015-02-27 00:27
Eilinis pavyzdys kai is visiskai mazos imties tyrimo daroma isvada. Ypac ziniasklaidoje su didziule antraste. Galu gale tyrimas ne tik del mazos imties netinkamas, bet ir tarkim del to kad mazas IQ gali buti gerimo pasekme, o ne priesingai.
rwc 2015-02-27 03:24
Tyrimo esmę perskaitėte, ar tik antraštę? Burbuliuojat tik tam, kad neturėdami lėšų geram viskiui, pasiguostumėte neva geru IQ? Abiem atvejais tiriami buvo . O gal laikysime, kad visi dabartiniai alkoholikai jau 16-os smarkiai pylė (per metus „valstybine“ kognityvinių gebėjimų net ir labai norėdamas nepragersi)? Nebuvo tiriama, kaip ilgalaikis gėrimas įtakoja IQ (ką čia apskritai tirti? ir ežiukui aišku, kad dažniausiai kenkia, ir tik labai išimtinais atvejais gali pagerinti). Klausiama, ar aukštas/žemas IQ paauglystėje yra rizikos faktorius alkoholizmui. Beje, visai nenustebčiau, jei paaiškėtų, jog itin aukštas IQ (tarkim, >135) yra kur kas pavojingesnis nei „truputį žemiau nei vidutinis“ (85-95). Pažįstu labai daug žmonių pragėrusių aukštas pareigas, neatlaikiusių įtampos, atsakomybės, protinio nuovargio, vienišumo. Ne į temą. Įdomu būtų pamatyti tyrimą, kaip (neturintiems problemų su priklausomybėmis, bet ne visiškiems abstinentams) nedidelis alkoholio kiekis per pietų pertrauką įtakoja aukštos kvalifikacijos protinio/kūrybinio darbo efektyvumą. Esu beveik įsitikinęs, kad trumpalaikis teigiamas poveikis daug kam būtų, o neigiamo - beveik ne.
Radiant 2015-02-27 11:00
Tie tyrimo rezultatai yra iš piršto laužti, nustatyti ryšį tarp IQ ir alkoholio vartojimo yra neįmanoma. Jum ką atrodo, kad aukšto IQ žmonės bendrauja su kitais aukšto IQ žmonėmis? Gi žmonės yra persimaišę, ir turim ką turim, t.y. visi geria, nes lietuvoje tai populiaru. Net ir darbo reikalais tenka išgerti. Gaila, bet pas mus tokia kultūra, o jeigu atsisakysi, bus problemų darbe. Jeigu esi paauglys ir atsisakysi, greičiausiai kad visi laikys tave keistuoliu. Alkoholio pramonė turi per didelę įtaką seime, pataisos skirtos sumažinti alkoholio vartojimą kažkaip niekaip nepraeina. O gaila. Pats kaip ir nenorėčiau gerti, bet tenka dėl visuotinės gėrimo kultūros. Kurybiškumą gal ir pagerintų, problema tame kad jau po savaitės/dviejų nuolatinio vienos stiklinės išgėrimo atsiranda fizinė priklausomybė nuo alkoholio, pačiam po kelionės į indiją buvo taip atsitikę, kasdien visa mūsų grupė išgerdavo stipriųjų gėrimų, tam kad nesirgtume visokia ch*jnia. Grįžus po kelionės, tekdavo dar kokį mėnesį su savim kovot, nes noras išgerti buvo .