Judanti beformė masė, kuri ryja magnetus (Video)  (0)

Galbūt ji kuo nors primena milžinišką nežemiškos kilmės amebą, terorizuojančią miestelio gyventojus viename XX a. šešto dešimtmečio siaubo filme "Gniutulas" (The Blob). Tačiau ši judanti beformė masė žmonių nepuola – ją domina ir masina tik magnetai. Ypač galingesni magnetai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-03-16 Judanti beformė masė, kuri ryja magnetus (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne tik domina ir masina, bet ir išjudina – jei gniutulas atsiduria netoli magneto, jis pradeda judėti jo link, o pasiekęs magnetą, jį apgaubia ir "praryja". Tokiu būdu labai vaizdžiai galima pademonstruoti magnetinio lauko veikimą. Įmagnetintas silicio gelis (šįkart į jį įmaišyta geležies oksido miltelių) Technologijos.lt naujienų sraute matomas ne pirmą kartą. Tačiau šįkart jo frankenšteiniškas judėjimas – kiek kitoks.

"Neseniai įsigijau gerokai galingesnių magnetų, ir nusprendžiau išmėginti, kaip į juos reaguos gelis, - aiškina vaizdo medžiagos autorius Ianas Parksas. – Paaiškėjo, kad jis reaguoja kitaip. Gerokai agresyviau, atkakliau."

Pirmoje situacijoje gniutulas dėl nusižiūrėtos aukos nepatingi išlipti iš indo. Kitoje situacijoje "tešlos" gabalas juda magneto sienelėmis – susidaro vaizdas, kad magnetas prasmenga gniutule arba kad pastarasis praryja magnetą.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(17)
(23)

Komentarai (0)