Kuris iš šių identiškų kamuolių sunkesnis? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vardasas 2015-04-17 07:25
Neina kolkas perziureti bet iskarto klausimas. Ant ko pakabintas kamjoliukas,prieko kitas siulo galas priristas, jei ne prie packo indo o tarkim prie lubu tai tada aisku kad teniso kamuoliukas bus sunkesnis kiek jis ten sveria grama gal
vardasas 2015-04-17 07:28
Edit: Pavyko perziureti. Kaip ir sakiau, jis priristas prie stovo o ne prie indo, kai pamatai stova tai daugiau neverta ir ziureti.
bahuriux 2015-04-17 08:48
Ar pažiurėjai? Jei pažiurėsi liksi nustebintas.
Shinigami 2015-04-17 08:52
Va ką reiškia galvojimas "žinau atsakymą ir be fizikos žinių". Pasirink viena iš mygtuku video vaizde ir busi numestas į kita video, kur pateiktas atsakymas.
SaMaras 2015-04-17 09:45
Kuris iš šių identiškų kamuolių sunkesnis? žiaurus pavadinimas.. visų pirma identiški tik kamuoliukų dydžiai, visų antra kuris kamuoliukas sunkesnis ir taip pasako prieš eksperimentą.. o eksperimento baigtis nustebino.. žiauriai nustebino.. užskaitau šitą
Justraz 2015-04-17 09:47
Jau pamatęs, kad stovas yra, iškart kilo mintis kad tas siūlas išneša jegų pusiausvyrą, o ir baltas kamuoliukas sveria daug mažiau, tai ir gravitacija turėtų mažiau veikti. Tai buvo pirma mintis vos peržiūrėjau pirmą klipą.
mirtis 2015-04-17 15:38
Esme paprasta, pirmam inde svoris padideja teniso kamuoliuko svoriu, antram inde kurkas daugiau, nes vanduo bandydamas isstumti kamuoliuka i pavirsiu tokia pacia jega spaudzia save zemyn. O kokio dydzio jega, tai tokia pacia, kokia gaunam su ranka panardine teniso kamuoliuka po vandeniu, kiekvienas galim tai padaryti. O gravitacija cia suzaidzia tik iliuziskai. Jei teniso kamuoliukas butu ikistas is virsaus pritvirtintu virbalu, svarstykles rodytu lygiai. Babach
gagu 2015-04-18 10:28
Vos tik pamačius tą siūlą pritvirtintą prie dugno intuityviai toptelėjo mintis, kad pirmasis indas kils. O pagalvojus pasitvirtina, nes abu indai veikiami identiškų jėgų (vandens kiekis, archimedo jėga) iššskyrus tą siūlą pritvirtintą prie dugno, kuris timpteli indą į viršų. O tas siūlas pritvirtintas iš viršaus kaip ir nebedalyvauja jėgų pusiausvyroj veikiančias svarstykles. O antram bandyme taip ir turėtų būt balancas, nes abu indai veikiami identiško vandens kiekio ir vienodų archimedo jėgų. O kamuoliukų traukimą su siūlu ir stumimą su pirstais belieka išbraugti iš spendimo.
punktyras 2015-04-18 10:38
Straipsnyje yra nuorodos į video su demonstracijomis. Prieš žiūrėdamas, pasirenk netikėtoms pasekmėms
gagu 2015-04-18 11:15
Tai, kad rezultatą taip ir rodo kaip rašiau, čia tik parašiau kaip išprendžiau šiuos galvosūkius O antram bandymui (kai kamuoliukas stumiamas su pirštais) atsakymo berods dar nepateike.
mirtis 2015-04-18 19:22
Gal tu nebekliedek Jei vadovautis tavo genelia logika, tai atsistojus ant masinos ir pririsus prie stogo virve turetu palengveti masina bandant ja pakelti i vursu Vieninteliu atveju galimas palengvejimas tokioj situacijoj, tai teniso kamuoliuko pripildymas kazkuo lengvesniu nei oras(tarkim heliu), taigi...
Atk 2015-04-18 19:42
Aš taip ir nuspėjau, kad mėlinas nusvers. Čia elemtari logika ir nieko keisto.
gagu 2015-04-18 22:43
Na gal ir nekorektiškai išdėsčiau (nors tai leido prieiti prie sprendimo kitokiu būdu), bet pripažink, kad jėgų skirtumą veikiančių svarstykles atitinka ta virvutė, kuri pririšta prie dugno Na jei į lygtį sudėjus jėgas tiesiogiai veikiančias svarstykles, kaip prieštai rašiau gaunas: (mv - vandens masė, Fa - Archimedo jėga, Fv - jėga veikianti virvutę prie dugno) mv + Fa - Fv <?> mv + Fa išbraukus vienodas lieka: - Fv < 0 Galima ir kitaip spręsti: Pirmoj pusėj sveria tik teniso kamuoliuko masė, nes Archimedo jėga (stumianti vandenį į apačią) ir atoveikis jai (virvutė pririšta prie dugno, kuri traukia indą su vandeniu į viršų) vieną kitą kompensuoja ir jas galim išbraugti. Antroj pusėj sveria tik Archimedo jėga, nes virvutę veikianti jėga (iš Akrilinio kamuoliuko masės atėmus Archimedo jėgą) svarstykių neveikia. Archimedo jėga didesnė už teniso kamuoliuoko masę, nes Archimedo jėga kelia teniso kamuoliuką į viršų. Taigi antroji pusė su akriliniu kamuoliuku nusvers svarstykles.