Vyrų sėklides nukandančios žuvys plinta vis sparčiau (Video)  (3)

Piranijai artima žuvis pacu pastebėta viename Amerikos ežere. Ši žuvis yra itin pavojinga vyrams, mėgstantiems maudytis nuogiems, nes ji kimba į sėklides.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvejodami Naujajame Džersyje tėvas su sūnumi sugavo pacu žuvį, kurios dantys yra panašios į žmogaus dantis. Šios žuvys dažniausiai aptinkamos Amazonės upėje. O šįkart ji pastebėta visai kitoje vietoje. Žvejai nustebo, nes nebuvo matę nieko panašaus. Iš pradžių galvojo sugavę keistą piraniją. „Tai dažna klaida - iš tiesų iš išorės net neatskirsi piranijos ir pacu. Jos tiesiog turi skirtingus dantis: šios žuvies lygesni ir stipresni, puikiai tinkami smulkinimui“, - sakė Danijos žvejybos ekspertas Henrikas Carlas. Jo teigimu, šios žuvys nėra mirtinai pavojingos žmonėms, tačiau yra įvykę nemažai incidentų, kai jos nukąsdavo vyrams sėklides.

Ekspertai teigia, kad dėl šių žuvų plitimo kalti patys žmonės, mat jos parduodamos ir zooprekių parduotuvėse kaip akvariumo žuvys, o po to yra paleidžiamos į ežerus.

Ši žuvis buvo pastebėta ir prie Švedijos krantų, tuomet H. Carlas stebėjosi tokia situacija. „Šios žuvys kanda, nes yra alkanos, o vyrų sėklidės tiesiog puikiausiai telpa joms į burną“, - taip paprastai aiškino specialistas.

Jis taip pat pabrėžė, kad tai buvo pirmas atvejis, kuomet iš Pietų Amerikos kildinamos pacu žuvys pastebėtos Skandinavijos vandenyse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(28)
(10)
(18)

Komentarai (3)