Kokias ligas išduoda nemalonūs kūno kvapai?  (0)

Nemalonus kūno kvapas ne vienam pirmiausia asocijuojasi su prasta higiena. Tačiau taip yra toli gražu ne visada. Pasitaiko atvejų, jog nosį riečiantis kvapas atsiranda ir dėl įvairių ligų. Ką daryti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Po dušu einu kasdien, naudoju dezodorantą, tačiau mano kūno kvapas vis tiek išlieka nemalonus. Nebežinau, ką daryti. Vengiu bendrauti su žmonėmis, nes bijau, kad jie irgi jaučia tą kvapą“, – tokį ir panašius įrašus interneto pokalbių svetainėse galima aptikti dažnai.

Žmonės, kenčiantys nuo nemalonaus kūno kvapo, neretai bijo apie tai prisipažinti ne tik vaistininkams, bet ir gydytojams. Todėl problemą bando spręsti patys kartais nė nesuvokdami, jog jos priežastis slypi kur kas giliau.

Nuo blogo kūno kvapo kenčia tiek vyrai, tiek moterys, nepriklausomai nei nuo jų amžiaus, nei socialinės ar materialinės padėties.

Kalti toksinai

Kodėl mūsų kūnas skleidžia blogą kvapą? Viena priežasčių gali būti toksinai. Dažniausiai ši problema atsiranda tuomet, kai sutrinka virškinimo sistema, pažeistas žarnynas. Į šiuos simptomus nevalia pažiūrėti „pro pirštus“.

Dėl susikaupusių toksinų taip pat jaučiamas mieguistumas, sunku susikoncentruoti, pučia pilvą, lūžta nagai, iš burnos sklinda nemalonus kvapas. Į organizmą toksinai patenka iš aplinkos, taip pat su geriamu vandeniu ir maistu.

Organizmui labiausiai kenkia riebus, saldus maistas ir mažas fizinis aktyvumas. Organizmą išvalyti galima geriant daug skysčių, vartojant vaisius ir daržoves. Po dviejų trijų dienų į meniu galima įtraukti ir pieno produktus, o vėliau ir grūdais. Taip pat reikėtų gerti raugintų kopūstų sultis bei žolelių arbatas.

Kai kurie dietologai netgi pataria rinktis kelių dienų badavimą. Tuomet reikia gerti daug skysčių.

O gal pienligė?

Blogas odos kvapas gali perspėti apie tai, kad valgote per daug. Kai kuriais atvejais kūnas skleidžia nemalonų kvapą, nes jam trūksta vitamino B12. Jo galima rasti mėsoje, kiaušiniuose, pieno produktuose.

Tačiau nemaloniai kvepėti galime ir dėl kitų priežasčių, pavyzdžiui, pienligės. Ši liga neretai atsiranda dėl antibiotikų ar imunitetą silpninančių medikamentų vartojimo. Pienligės atsiradimą paskatina ir medžiagų apykaitos sutrikimai, viršsvoris, vitamino B trukumas.

Dėl pienligės kūnas ne tik skleidžia nemalonų kvapą, bet ir jaučiamas nuovargis, šąla rankos bei pėdos, raumenų skausmai, graužia rėmuo. Vos įtarus pienligę patariama kuo greičiau kreiptis į gydytoją.

Apie save praneša skydliaukė

Nemalonus kūno kvapas gali būti ženklu, jog turite bėdų su skydliauke. Be blogo kvapo gali pasireikšti karščio pojūtis, širdies virpėjimai, rankų drebėjimai, jaudulys, svorio sumažėjimas bei dusulys.

Tai reiškia, kad skydliaukė gamina per daug hormonų. Tiesa, nemalonaus kūno kvapo priežastis gali būti ir kitos ligos – inkstų ar cukraligė. Todėl verta pasitikrinti bent jau profilaktiškai. Stresas, psichologinė trauma, stiprūs išgyvenimai taip pat gali būti blogo kūno kvapo priežastimi.

Naminės priemonės

Nors, atsiradus nemaloniam kvapui, geriausia yra kreiptis į gydytoją, su juo galima bandyti kovoti ir namuose:

– Kiekvieną dieną prauskitės po dušu. Naudokite antibakterinį muilą, o intymias vietas prauskite specialiu, bekvapiu geliu.

– Naudokite dezodorantus, mažinančius prakaitavimą. Jei pastarieji nepadeda, vaistinėse galima nusipirkti taip vadinamų prakaito reguliatorių.

– Šalinkite plaukus tose vietose, kurios gausiai prakaituoja.

– Nešiokite natūralių audinių rūbus.

– Pakeiskite mitybos įpročius. Valgykite daugiau vaisių, daržovių, gerkite daug vandens.

– Išsimaudykite vonioje su žolelių ekstraktais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(6)
(1)

Komentarai (0)