Raiškiau nebūna: už milijono mylių esantis NASA palydovas padarė neįtikėtiną Žemės nuotrauką  (0)

NASA „Deep Space Climate Observatory (Discovr)“ palydovo kamera, kuri laikosi gravitaciniame balanse tarp Žemės ir Saulės, sugrįžo į tą vietą, kur Žemė matoma visiškai apšviesta Saulės, už milijono mylių (1,6 mln. km) nuo mūsų, rašo „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palydovą vasario mėnesį iškėlė „Space X“ raketa „Falcon 9“, ir šis neseniai pasiekė pirmąjį Lagranžo tašką, arba L1, iš kurio, anot NASA, bus galimybė nuolat daryti aukštos kokybės Žemės nuotraukas.

Mūsų planetos vaizdas, fotografuotas su „Earth Polychromatic Imaging Camera“ (Epic), sudarytas iš trijų skirtingų fotografijų. Jį NASA išplatino pirmadienį.

Erdvėlaivyje esanti kamera daro 10 paveikslėlių serijas naudodama skirtingus šviesos filtrus nuo ultravioletinių iki infraraudonųjų spindulių. Raudonos, žalios ir mėlynos kanalų spalvos buvo panaudotos šiuose paveikslėliuose, o pradiniuose Žemės vaizduose buvo matomi Saulės spinduliai, kuriuos išsklaidė oro molekulės ir šie įgavo melsvą atspalvį.

Toliau technologija apdoros atmosferos efektus ir pasirodys ryškesni sausumos bruožai. Kai palydovas pradės dirbti visu pajėgumu, naujų ir dar įspūdingesnių nuotraukų tikimasi gauti kasdien.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(73)
(0)
(73)

Komentarai (0)