Astronomai džiūgauja: „Taip arti Saulės sistemos esančios egzoplanetos dar nebuvome aptikę!“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Auksine Logika 2015-07-31 16:44
Wow! Dar vienas bevertis atradimas!
kionig 2015-07-31 17:35
Kaip ir dar vienas bevertis komentaras..
slawcka 2015-08-01 12:10
tavo egzistencija yra bevertė.
cavalier01 2015-08-01 18:31
Teisingai žmogus sako jog bevertis. Juk iš mokėsčių mokėtojų pinigų finansuojami šie prabangūs mokslininkų žaidimai, neturintys konkretaus tikslo.
immortallt 2015-08-01 21:17
Tikslas šiaip yra ir jei ne tokie "beverčiai" tyrimai, tai geriausiu atveju sedėtum dabar prie laužo ir svajotum, kaip kokį mėsos gabalą susimedžioti, o ne priešais kompiuterį rytum.
Justas116 2015-08-02 14:53
Eilinio vatotojo mentalitetas - naujausius įtaisus tik naudot, o kaip buvo prieta iki to, ką turim dabar, net nesidomi. Esate galbūt iš tų žmonių, kurie gyvena šia diena, neturi lakios fantazijos ir apie ateitį tik niuriai arba nieko. Mokslas juda mažais žingsniais, nesitikėk, kad atradimas pernakt virs pigiu išradimu.
Justas116 2015-08-02 14:55
Pala, straipsnyje buvo užsiminta, kad sistemoje egzistuoja trys super-žemės. Apie vieną buvo užsiminta, o kaip apie dvi likusias? Kokiu jos atstumu nuo žvaigždės?
cavalier01 2015-08-02 15:28
Eilinis komentaras - argumentų nulis, bet įmantriai šmeižti sugeba. Ko jie ten ieško ? Ateivių ? Naudingų iškasenų ? Tarkime ras kokį slieką ar deimantą, vis tiek neturime technologijų to pasiekti/nuodugniai tyrinėti. Mielai palaikyčiau aukštesnio lygio kosminio transporto kurimą, deja nieko apie tai negirdžiu. Suprantu kai tokie atradimai daromi iš privataus biudžeto, kaip ir darė eilė žymių mokslininkų praeityje. Bet kai leidžiami milijardai iš žmonių kišenių, privalo būti kažkoks tikslas ir konkretus paaiškinimas.
kionig 2015-08-02 15:43
Viską, ką tik galima rasti ieško. Kuo daugiau informacijos, tuo nuodugniau galima ištirti. Tokių dalykų ieškojimas gali būti susijęs su įvairiais tikslais, vienas iš jų, pažinti geriau pačių Saulės sistemą, kiekvienas toks objektas yra savotiška iškasena, kaip archeologams apie kurią daug galima sužinoti, o ypač apie raidą, kaip susikūrė ir pnš. Kokie įvykiai tą lėmė, t. y. siekiama suprasti principus pagal kuriuos veikia Visata. Kitas iš tikslų, tai nežemiškos gyvybės ieškojimas, na netiesioginis, bet gyvybės užuomazgų, kurios būtų panašios į mus, bet dažniausiai mikrobų pavidalu, o ne protingosios ir išsivysčiusios. Jeigu turi keliasdešimt limonardų, tada lengvai galėtum prisidėti kosminio transporto kūrimo. Morališkai ar FB like'ais čia progreso nepastumsi į priekį. Tai gerai, kad leidžiami mokslui, o ne šiaip sau. Nes pinigai yra leidžiami ir ne tik mokslui, galėtumei pasižiūrėti bet kurios šalies biudžeto skirstymą ir pamatysi, jog didžiausia dalis arba karybai arba soc. apsaugai ir medicinai. Mokslui tenka tik trupiniai. P. S. Kas sakė, jog neturime technologijų? Turime ir dar kiek, zondai ir palydovų leidimas ir kūrimas yra didžiulė industrija, kuri, kosmoso pramonę išvysčiusioms šalims, grąžina atgal tuos pinigus į biudžetą.