Mokslininkai kraipo galvas: Baltijos jūroje į krantą išmestas banginis (Video)  (0)

Baltijos jūroje Pamario vaivadijoje, Lenkijoje, netoli Stegnų paplūdimio šeštadienį buvo pastebėtas negyvas banginis. Lenkų specialistai po sunkaus ir įtempto darbo jūros galiūną atitempė į Helio bandomąją stotį – informuoja TVN24.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradžioje prie banginio uodegos buvo prikabintas lynas, tačiau laivas buvo per silpnas, kad patrauktų kelias tonas sveriantį milžiną. Teko iškviesti pasieniečius iš Krynicos.

Akcijos metu Stegnų paplūdimyje buvo uždrausta maudytis. Dabar specialistai bandys nustatyti banginio mirties priežastis. Tai turėtų parodyti skrodimas.

Kaip sakė Gdansko universiteto okeanografijos instituto darbuotojas Wojciechas Gorskis, kol kas ieškoma atsakymo į klausimą, kaip banginis pateko į Baltijos jūrą. Yra kelios hipotezės.

Baltijos jūra nėra skirta tokio dydžio gyvūnams. Aplinka, kur maža maisto, o vandens druskingumas yra žemas, galėjo nusilpninti banginio organizmą. Tokiomis sąlygomis jis išgyventi negalėjo. Specialistai kol kas taip pat negali nustatyti banginio rūšies.

Poilsiautojai, kurie pirmieji pamatė banginį, pasakoja, jog jis buvo gerai matomas iš paplūdimio. Jis buvo maždaug per 100 metrų nuo kranto. Kaip rašo TVN24, prie Aliaskos krantų nuo gegužės mėnesio bangos į krantą išmetė 30 negyvų banginių. Jų žūties priežasčių iki šiol nepavyko išsiaiškinti.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (0)