Unikalus atradimas: mistinėje oloje – 500 milžiniškų urvinių liūtų kaulų  (0)

Krūva gyvūnų kaulų, kurių amžius gali siekti ir 60 tūkst. metų, buvo rasti Uralo kalnuose Rusijoje. Daugiau nei 500 kaulų ir jų dalių aptikti Imanai oloje Baškiros respublikoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak tyrėjų, kaulai buvo milžiniškų urvinių liūtų, kuriuos tuometiniai gyventojai paaukojo dievams, skelbia „The Siberian Times“. Tyrėjai taip pat atrado olose gyvenusios meškos kaukolę pervertą senovine ietimi. Oloje rasta ir ginklų, tačiau nebuvo jokių žmonių gyvenimo oloje ženklų. Mokslininkai mano, kad rasti 500 liūtų kaulų ir kaulų dalių nėra visi ir oloje jų turėtų būti daugiau. „Tiek milžiniškų urvinių liūtų kaulų vienoje vietoje yra labai unikalus atradimas, kol kas tai vienintelė tokia vieta pasaulyje“, – sakė vyresnysis tyrėjas Pavelas Kosintsevas iš Rusijos mokslų akademijos regioninio augalų ir gyvūnų ekologijos instituto Uralo skyriaus. Mokslininkai mano radę penkių iš šešių išnykusių milžiniškų urvinių liūtų palaikus. „Labai keista, tačiau kaulai buvo rasti giliai oloje, maždaug 100 m nuo įėjimo. Paprastai liūtai į olas taip giliai nelįsdavo“, – pridūrė mokslininkas. Mokslininkai mano, kad ola turėjo religinę reikšmę ir į ją liūtai buvo nešami aukoti – mat panašios aukų vietos jau buvo rasto Čekijoje ir Austrijoje.

Apie tai, kad vieta buvo skirta aukoms, byloja ir ietimi perskelta meškos kaukolė. Nėra žinių, kad žmonės meškas būtų medžioję dėl maisto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai (0)