Širdį verianti nuotrauka: kas nutiko baltajam lokiui?  (1)

Internete milžiniško dėmesio sulaukė graudi nuotrauka, kurioje užfiksuotas ant mažytės ledo lyties užsikabarojęs nesveikai sulysęs baltasis lokys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotrauką Arkties vandenyne esančiame Svalbarde užfiksavo ir rugpjūčio pabaigoje į savo „Facebook“ profilį įkėlė fotografė Kerstina Langenberger. Ja jau pasidalino per 53 tūkst. žmonių.

K.Langenberger teigia, kad ši nuotrauka atspindi realią situaciją Arktyje – ledynai sparčiai tirpsta, o medžioklės plotų netenkantys vietos gyvūnai priversti badauti. Ypač maisto susirasti sudėtinga besilaukiančioms ar atžalas prižiūrinčioms lokių patelėms.

„Daugybę kartų mačiau kraupiai sulysusius lokius, dauguma jų buvo patelės – kaip ir ši. Likęs vien skeletas, priekinė koja sužeista, ko gero, mėginant sumedžioti jūrų vėplį“, – svarstė fotografė.

Anot jos, dėl viso to kaltas klimato atšilimas: „Neturiu konkrečių mokslinių duomenų, kad įrodyčiau savo pastebėjimus, tačiau turiu akis, kuriomis visa tai matau, ir protą, kuris padeda prieiti išvadas. Čia, Arktyje, klimato atšilimas dar ir kaip jaučiamas. Ir tik nuo mūsų priklauso, ar pabandysime tai pakeisti. Taigi raginu kažko imtis, kad sustabdytume didžiausią mūsų laikų grėsmę.“

Visgi kiti mokslininkai ragina neskubėti daryti išvadų. Baltųjų lokių tyrėjas Ianas Stirlingas mano, kad nuotraukoje gali būti užfiksuotas pagyvenęs, sergantis lokys. Be to, jo medžioklės gebėjimams galėjo smarkiai pakenkti sužeista koja.

„Nemanau, kad tai reikėtų sieti su maisto stygiumi dėl jūros ledo sumažėjimo“, – sakė jis.

Internautų tokie komentarai neįtikino: „Žinoma, jis serga – badu!“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(27)
(4)
(23)

Komentarai (1)