Iš 5 tūkst. moters gabalėlių sukurtas tiksliausias virtualus žmogaus kūnas (Video)  (0)

Ji mirė prieš du dešimtmečius, tačiau jos kūnas gyvena skaitmeniniu būdu. Mirusios moters lavonas buvo supjaustytas daugiau nei 5 tūkst. kartų, kad būtų sukurtas detaliausias skaitmeninis kūnas pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis žmogaus fantomas yra pasiekiamas internete ir padės daryti eksperimentus, kurių negalima daryti su gyvaisiais, rašo „New Scientist“.

Mažai kas žinoma apie šią moterį – neaiškus net jos vardas. Žinoma tik tiek, kad ji buvo nutukusi ir 59 m. amžiaus mirė nuo širdies ligos, o jos vyras davė leidimą kūną panaudoti „Visible Human Project“ iniciatyvai.

Pirminis šio projekto tikslas buvo teikti skaitmeninius subjektus medicinos švietimui, tačiau vėliau mokslininkai pamatė potencialą modeliuojant sudėtingus eksperimentus.

Kai projektas buvo pradėtas, du kūnai – vyro ir moters, buvo atvaizduoti naudojant magnetinio rezonanso ir kompiuterių tomografijos skenavimą. Juos užšaldė, tuomet smulkiai supjaustė ir nufotografavo.

Pirmąsias nuotraukas buvo galima pasiekti dar paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, ir jos paieškai panaudotos tūkstančius kartų.

Dabar moters kūnas atkurtas kur kas didesniu tikslumu: ji „skaitmenizuota“ kur kas didesne rezoliucija dėl mažesnių panaudotų gabalėlių – ji supjaustyta trečdalio milimetro gabalėliais.

Virtualų kūną sukūrė Sergejus Makarovas su kolegomis iš Worcesterio politechnikos instituto Masačusetse. Tai – pati tiksliausia žmogaus kūno rekonstrukcija, kuri turi 231 audinį ir gali pasitarnauti gydant moterų ligas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(21)
(5)
(16)

Komentarai (0)