Mokslininkas aptiko 50 metų nematytą paukštį ir jį... nužudė  (5)

50 metų nematytą paukščių rūšį atradęs mokslininkas Christopheris Filardis retą paukštį nugalbijo. Mokslo vardan.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ch. Filardis savo sprendimą nužudyti ūsuotąjį tulžį gynė tuo, kad paukštis buvo paimtas kaip „mėginys tolesniems tyrimams“.

Tačiau pasipiktinę konservatyvistai Ch. Filardžio muziejaus „Facebook“ puslapyje ėmė reikšti nepasitenkinimą, prieš nužudymą pasisakė ir gyvūnų apsaugos organizacija PETA.

Ramiojo vandenyno programų direktorius Ch Filardis iš Nacionalinio Amerikos istorijos muziejaus ūsuotąjį tulžį aptiko Gvadalkanalio saloje, pietvakarių Ramiajame vandenyne.                      

Ūsuotasis tulžys apibūdinamas kaip vienas sunkiausiai sugaunamų ir paslaptingiausių paukščių Žemėje, o JAV mokslininkų darytos nuotraukos, atrodo, yra pirmos, kuriose jis įamžintas.

Filardis apie savo atradimą pranešė „Twitter“ tinkle, tačiau greitai paukštį nužudė. Mokslininkas teigė, kad tai nebuvo lengvas sprendimas.

„Pastarasis mūsų darbas buvo ne tik surasti ūsuotąjį tulžį. Tai nebuvo „trofėjų medžioklė“, – rašė jis tinklalapyje audubon.org. – Mano sugautas ūsuotasis tulžys yra vilties ir galimybių simbolis, o ne rekordinis praradimas.“

Jis teigė, kad paukštis yra menkai žinomas tik vakarų mokslui ir šiai rūšiai išnykimas negresia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(33)
(2)
(31)

Komentarai (5)