Kaip atrodytų pasaulis po apokalipsės: karo nuniokota Sirija iš paukščio skrydžio (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2015-10-24 13:20
Čia taip būna, kai JAV nepavyksta demokratijos atnešti- bet kuriame pasaulio krašte. Jau geriau, kai įveda demokratiją, tada bent padeda atstatyti tai, ką sugriauna...
kiesza 2015-10-24 17:12
Įdomiausia,kad dėl visko kalti patys sirai dėl savo pažiūrų geoplitikoje.
Kadras 2015-10-24 17:47
Gerai, kad mums pavyko atsiskirti nuo okupanto, ganetinai taikiai, o viskas galejo susiklosti visai kitaip ir Vilnius atrodytu kaip siame video
Violet 2015-10-24 17:56
Skirtingai nei sirai, mes buvome civilizuota tauta.
zaliaakis 2015-10-24 19:04
Kadras Lietuviu labai mazai palyginus su sirais. Tai nelabai butu buve kam rimtai pasipriesinti, tas pats ir dabar... Viskas eitu I vienus vartus ir me musu naudai...
Auksine Logika 2015-10-24 19:06
Tiesiog naftos neturejom koks durnius pultu vargsa?
Arns 2015-10-24 19:37
Tikrai, turim padėkoti mūsų visiems tiek pozicijos tiek opozicijos žmonėms, jog nepradėjo ginkluotis ir patys šaudytis, sluoksniuoti tautos. Gerų "rėmėjų", tokių kaip JAV, būtu greitai prisistatę, o va tada ir toks vaizdas randasi.
wo123 2015-10-24 19:46
Va taip XXI a. pabaigoje turėtų atrodyti dauguma didingiausių post sovietinio laikotarpio miestų, gyvenviečių. Tada tuščiose vietose šalia miestų arba pačiuose miestuose atsirastų pirmieji Naujieji Nulinės Industrijos Pramoniniai Rajonai. Šie rajonai būtų pagrindas prasidėti Industrinei, Masyviai Pramoninei Metalinei ateičiai. Senose gyvenvietėse visiška skylė. Namai, daugiabučiai apleisti ir laikinai pradeda Industrializuotis, kol juos pasiglemžia Metalinė infrastruktūra ir miestai įgauna tokį pirmąjį "kosminį" atspalvį. Vėliau net ir erdvėlaiviai su elektromagnetinės varomosios jėgos varikliais pradeda skraidyti. Na, o pačioje pradžioje visokie vamzdžiai mūrijami į kambarius, sienas. Visokios skardos, Atvira technika, Atviri infrastruktūros viduriai, kuriant Industrinį post Sovietinį Futurizmą. Va Taip politikai įsivaizduoja Visą Civilizuočiausią pasaulį, Prieš prasidedant Metaliniam, Futuristiškam, Industriniam gal 500 mln. metų iki planetinio konservavimosi Laikotarpiui.
Instruktorius 2015-10-25 00:24
Arniau kodėl gini rusiška betvarkę? Kokie rusisko pasaulio idealai Tave motyvuoja, kad taip stengiesi, menkinti JAV ?
Creatium 2015-10-25 08:51
Na taip. Nes jeigu viena pusė pas mus būtų pradėjusi mėtyti bombas ir nuodyti savus žmones, o kita pusė - juos ginti, tai greitai ateitų Rusija ir padėtų pirmajai "išsivalyti nuo teroristų".
Arns 2015-10-25 10:42
Nusimesk žydrus akinius, visų pirma Rusija atėjo paprašyta oficialios Sirijos valdžios. Visų antra, pilietinis karas prasidėjo prieš beveik penkerius metus, o jau nuo 2012 m. amerikiečiai per savo ambasadą pradėjo aprūpinti įvairias sukilėlių grupuotes ginklais. Tik netikėtas ISIS iškilimas (į Siriją laikoma jog ši organizacija atsibastė tik 2013 m. balandžio mėn) leido "atrasti" misiją, jog remiama ne separatistinė, o išsivadavimo nuo terorizmo kompanija. Galų gale Rusija daro tai kas senai turėjo būti padaryta, bando susodinti visas puses prie derybų stalo, kad baigtusi tas daug aukų atnešęs vidaus karas. Pašalinus ISIS, Sirijoje konfliktas toliau vyktu, nes ten ne ši teroristinė organizacija yra bėda. Rusija pasirinko aiškią pusę, kai kitos pusės ir toliau mėto ginklus bet kam, apie jokį politinį susėdimą kaip kad pvz Ukrainos pilietiniame kare čia neįvyko, nes kitos pusės paprasčiausiai neturi jokios politinės linijos, tiesiog kariauja vietiniai karaliukai ir darosi biznį sau į kišenę (būtent dėl šito garsioji apmokymo ir apginklavimo programa 2015 m. pabaigoj nutraukta, kaip totaliai neefektyvi ir neatsakinga). Dėl šito visa koalicija per metus nieko nepasiekė, o atėjus Rusijai rezultatai pradėjo bent kontūrus rodyti.Kokia nauda eiliniems žmonėms jei karas jų kieme, o bombos lekia už šimtų ar tūkstančių kilometrų? Kaip tai pabaigs jų kančias,ar migrantų krizę? Tik aiškus vienos pusės iškilimas leis procesui pajudėti iš mirties taško. Visi pilietiniai karai tokie patys, kol gali laimėti bet kas, nesvarbu kiek aukų ir laiko, kova vyks, kai išaiškėja stiprioji pusė, silpnosios arba sunaikinamos, arba pasitraukia, arba turi pradėti derybas.
SG 2015-10-25 15:53
Ir ne tik tai. Basharas toli gražu iki idealumo - prie jo klestėjo nepotizmas, korupcija, žodžio laisvės suvaržymai, TAČIAU... Tačiau galvų niekam nepjaustė, gali išpažinti kokią nori religiją, buvo sąlyginai neblogas pragyvenimo lygis (ne Vakarų Europos prasme, tačiau aukštesnis už daugelio artimųjų rytų valstybių). Žinoma, visada galima sakyti: "gali vietoj Assado ateiti demokratas ir sukurti demokratišką valstybę", bet reikia žiūrėti į realią situaciją. Demokratų ten niekada nebuvo, nėra ir neaišku, kada bus. O iš to, kas yra, Basharas vienareikšmiškai mažiausia blogybė. Nuosaikios opozicijos ten nėra. Tiksliau ji tokia pati "nuosaiki" kiek ir Egipte buvo Mubarako opozicija (Musulmonų brolija). Atėjus kurį laiką buvo leista pažaisti šariatus, tačiau neužilgo karininkai iššaudė "nuosaikiuosius" ir įvedė normalią tvarką tų kraštų mastais.
punktyras 2015-10-25 21:14
Kadras 2015-10-25 21:32
Pokolkas ka Rusijai tik pavyko padaryti, tai tik padidinti pabegeliu skaiciu.
Auksine Logika 2015-10-25 22:35
Ruskiu propagandos taisykles neleidzia jam atsakineti i tokius klausimus. Instrukcijose aiskiai pasakyta "ignoruoti ir testi savo makaronu kabinima"
SG 2015-10-25 23:22
Visų pirma, kas vyksta karo metu, tas vyksta karo metu. Geriau kalbėk apie Assado valdymą iki karo. Visų antra, o tai susiję ir su pirmuoju punktu, karo metu nei viena pusė nežaidžia garbingai, nes tai yra KARAS. Islamo valstybė, "nuosaikieji sukilėliai" - nevykdo karo nusikaltimų? Visų trečia, normalu, kad JAV stengiasi kiek įmanoma labiau apšmeižt Assadą. Juk reikia kažkaip legitimuot karą. Lygiai tokia pati kampanija, tik nutaikytą į Kadafį, buvo pravesta prieš Libijos karą, karo metu ir vėliau po karo. Lygiai tas pats buvo su Iraku ir Huseinu, kada "nesėkmingai ieškota" masinio naikinimo ginklų. Kiekvienas karas turi turėt kažkokią priežastį, nes kitaip iš visuomenės sulauksi pasipiktinimo. Todėl aš vis tiek lieku prie savo nuomonės: Sirijoje, tų kraštų kontekste, yra tik 2 iš tikro nuosaikios pusės: kurdai ir režimas. Pirmiesiems toliau Kurdistano nelabai kas rūpi, todėl lieka režimas.
sub 2015-10-26 08:40
Iš kitos pusės, Rusijai tai ne jokia problema, o sąkyčiau privalumas, nes Europa turi problemų su pabėgėliais. O problemos Europoje naudinga Rusijai.
procc 2015-10-26 12:13
Stipresnių valstybių veiksmų padariniai?
Arns 2015-10-26 17:52
Kertant mišką skiedros lekia. Ko tu nori? Konfliktas vyksta jau penkis metus, Asado pusėje likusi sostinė Damaskas, dar keli nemenkai apgyvendinti pajūrio miestai, kuriuose glaudžiasi keli milijonai žmonių. Žmonių, per penkis metus nepasirinkusių perbėgti pas sukilėlius, žmonių, kurių sūnūs ar tėvai kovoja/o Sirijos valdžios pusėje, likusios tautinės mažumos ir t.t. Manai vyriausybei pralaimėjus karą jie nepasipiltu po pasaulį, bijodami įvairių islamistų/teroristų susidorojimo pasilikus namuose? Jau praėjo laikas, kada buvo galima visus sutaikyti ir užglaistyti įtrūkimus. Europa su JAV numetė ginklų ir pradėjo karą, na teks savo paremtaisiais ir pasirūpinti, ar pas save apgyvendinti, ar už juos pakalbėti, kad kaip nors Sirijos vyriausybė atleistu. Arba įsitraukti ir pabandyti jiems nuversti vyriausybę, pabandyti neįsileisti kitos pusės "blogųjų žmonių" saugantis naujos migracijos bangos.