Kaip atrodytų pasaulis po apokalipsės: karo nuniokota Sirija iš paukščio skrydžio (Video)  (19)

Nuo kokio košmaro bėga sirai, kurių šalį jau ketverius metus niokoja pilietinis karas? Paskelbta bepiločiu orlaiviu filmuota medžiaga, kuri, anot kūrėjų, padaryta virš Džobaro – Damasko priemiesčio, dėl kurio Sirijos valdžia ir sukilėliai kaunasi jau dvejus metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo klipą šią savaitę paviešino Rusijos valstybinė televizija RTR. Joje – katastrofiška miesto būklė, sugriauti pastatai, sprogimai gatvėse, šūviai iš tankų. Vaizdas – siurrealus ir pragariškas, rašo „Vox“.

Nėra aišku, kas nufilmavo šiuos vaizdus, o pridėta muzika – tarsi iš kompiuterinio žaidimo. Dėl to „Vox“ suabejojo vaizdų autentiškumu, tačiau tiriamąja žurnalistika užsiimančių „Bellingcat“ vadovas Eliotas Higginsas mano, kad medžiaga – tikrai nufilmuota Sirijoje.

„Tai tikrai atrodo kaip Džobaras, – teigia jis. – Esu matęs panašios kokybės dronu filmuotos medžiagos iš kitur. Atrodo, kad jie šiek tiek pakoregavo spalvas, kad atrodytų gražiau.“

Džobare per dvejus metus intensyvių kovų beveik nebeliko gyventojų. Jis – strategiškai svarbi vieta, kadangi iš jos galima patekti tiesiai į Damaską ir sukilėlių kontroliuojamą teritoriją Rytuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(26)
(2)
(24)

Komentarai (19)