JAV analitikai: „Mes suklydome dėl Rusijos karinių galimybių“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2015-10-18 11:23
Galėtų ir Lietuvos politikai ale karo ekspsertai irgi išvadas padaryti- kam švaistyti milijonus atgyvenusiai technikai t.y. haubicoms ir šarvuočiams, kai labiau reikėtų modernių oro erdvės saugojimo sistemų. Aišku tie pinigai galėtų būti panaudoti ir visuomenės labui, bet čia jau reikia tikrai savo darbą išmanančių politikų (kuriu Lietuvoje nėra).
Rukis 2015-10-18 13:04
priešlėktuvinę (taip pat tinkamos numušant balistines raketas) sistemą. Vieneto kaina apie 2 milijonai eurų, o pačios raketos apie 3 milijonus. Norint bent kažką Rusijai atakos atveju padaryt, reikia bent 2 priešlėktuvinės gynybos batalionus (kiekviename bent po 800 karių) turėti: Ilgojo nuotolio priešlėktuvinės gynybos batalioną (Iron Dome sistemų po 4 visiems strateginiams objektams, >34 Patriot sistemas, plius visos ryšio priemonės, vadavietės, valdymo sistemos), Vidutinio nuotolio priešlėktuvinės gynybos batalioną (kurį jau turim, trūksta tik modernizacijos). Nekalbant apie mobilias priešlėktuvines kuopas, kurios bent po 2 turėtų būti kiekviename koviniam batalione. Pats paskaičiuok. Iš kur pas mus tokie pinigai, kai 70% krašto apsaugos lėšų nusėda atlyginimų pavidalu. O patys atlyginimai ir taip nėra įspūdingi. Tai kai ką pasako apie turimą biudžetą. Daug ko Lietuvai reikia. Būtent tos savaeigės haubicos kurias perkame nėra seniena. Taip ypatingai galingas ginklas, kai yra gerai apmokytas personalas.
Justas777 2015-10-18 13:15
Nebenusisnekekit beretes, ko ko tai musu rusams maziausiai reikia...fantastai jus
Absoliutas 2015-10-18 13:34
Rukis 2015-10-18 14:02
Kaip ir Krymo iš Ukrainos? Kam gi to pusiasalio reikėt gali. Ai pala...
Arns 2015-10-18 14:03
Haubica kaip haubica, ginklas geras, bet žinant kiek Lietuvoje strateginių objektų, faktas jog jos būtu pirmasis taikinys. Apsaugoti nuo elementaraus antskrydžio ar atakos raketomis iš sausumos ar jūros be šansų.
Rukis 2015-10-18 14:41
Todėl nebūtina prieš prasidedant konfliktui haubicų atviram lauke su raudonu kryželiu ant žemės laikyt. Karo atveju ne haubicos ar kita ginkluotė nukentės. Ji bus paslėpta tinkamai. O štai jau infrastruktūra, aprūpinimas ir atsargos tų haubicų būtų sunaikintos pirmos.
Auksine Logika 2015-10-18 14:49
Pakviestu Putleri i koki eilini susirinkima, pavaisintu ikrais su kalio cianidu ir karas baigtas per 3 dienas...
ISG 2015-10-18 14:50
Kaip juokinga skaityti ekspertu komentarus. Jei rusija PULTU, lietuva nedadytu visiskai nieko. Viskas butu nusluota per pora dienu. Butu partizaninis karas. Jeigu tos haubicos issautu ir pataikytu i rusu taikinius, butu DAR BLOGIAU. Tada putinelis isakytu patiesti pora kilimeliu, ir pora krusu (kovrovije bombardirovki, ir gradas), nuo ko nuketetu tik dar daugiau civiliu. VIENINTELIS budas isvengti realaus konflikto, yra DIPLOMATIJA, BENDRADARBIAVIMAS. Jokios kitos iseiteis NERA
DimQa 2015-10-18 15:36
su rusija? Paklausčiau ar tu juokauji, bet matau tu tuo tiki tad...
Arns 2015-10-18 15:37
Na, karybos ekspertui būtu gėda jog tektu priminti, kad prieš smūgius paprastai veikia karinė žvalgyba, kurios darbas ne vien fiksuoti kas yra, bet ir kas kur laikoma. Dar gėdingiau nežinoti, jog Lietuva keičiasi informacija su Rusija, tad kas dvejus metus ekspertai apsilanko vieni pas kitus, ir pasirinktinuose taškuose apžiūrimos sąlygos, technika, ginkluotė. Taigi Rusijos kariškiai ne tik žino kas buvo palikta TSRS, ne tik turi stebėtojų duomenis, bet ir patys nuosekliai lankosi įvairiuose objektuose... Haubicas paslėpti? Na teoriškai įmanoma, bet kaip jos tada kovos? Šiuolaikinis karas, ir bepiločiai, ir ant laiptų sėdintis vaikas su mobiliuoju, užtenka sužinoti aks kur pajudėjo ir taikinys pažymėtas, tereikia atskristi naikinti (būtent tokiu principu Sirijoje Rusija bombarduoja, panašiai ir JAV savo operacijas prieš ISIS rengia). O va čia jau neapsiginsi. "Gustav" arba "Grom"? Nekalbant, kad yra bombų, ir gan tikslių paleidžiamų iš aukščiau nei siekia tos sistemos, reiktu pakalbėti apie esminį faktą, šios sistemos neturi radarų, reiškia kol akimi neužfiksuoji kontakto, negali taikytis. Pėstininkus apginti gal ir įmanoma su tokiom sistemom (nors jos daugiau skirtos būtent sraigtasparnius naikinti), bet tikslinius objektų bombardavimu sugadinti fiziškai neįmanoma.
lindemann 2015-10-18 17:12
Rukis, Neturėjau omenyje imti kažkokios pažangios AA sistemos, tiesiog užtektų jei pakankamai bent užsipirktume- AA https://en.wikipedia.org/wiki/Man-porta ... nse_system AT https://en.wikipedia.org/wiki/FGM-148_Javelin Jei jau kiltų karas ir partizanai pradėtų po miškus vėl lakstyti, tai nešiojami agregatai žymiai labiau pasitarnautų, negu griozdiška technika. Haubicos į orą išlėktų jau pirmosiomis konflikto dienomis su visa kita šarvuota technika. Bet čia ir taip aišku, kodėl Lt perka brangią ir neefektyvią karinę įrangą iš vokiečių- vien tik diplomatiniais sumetimais- žinutė vakarams, jog Lt politikai mato grėsmę rytuose.
Justas777 2015-10-18 17:14
Graudu ziureti, kaip lietuvos zmonem propoganda praplovus smegenis, ka jus kryma su lietuva lyginat? Pamirskit jus ta rusija sizofrenikai, pasakykit nors viena priezasti kam jei lietuva galetu buti reikalinga? maziau skaitykit delfi su 15min...ir nebejuokaukit su savo dviem tankais.
DJ_LFS 2015-10-18 18:06
O kam tu reikalingas?
Rukis 2015-10-18 18:36
Gal būt dėl to ir esame NATO nariai, kad nereikėtų prisipirkus modernių ginklų juos slėpti Petro daržinėj?! Karo metu oro kontrolė praktiškai momentaliai atitektų NATO pajėgoms. Ir jau bus nebe oro gynybos, o oro puolimo ir priešiškų jėgų naikinimo iš oro operacijos. Tada haubicos, artilerija ir kita paramos ugnis bus naudingiausia. Tau gal atrodo kad mes koks Afganistanas ar Sirija? Mūsų karinės pajėgos integruotos į aljanso struktūrą. Brangius žaisliukus atsigabens tie, kas išgali juos įsigyti.
Arns 2015-10-18 19:51
Integruotas neintegruotas, jei neapsaugai nuo sprogimo, sprogsta viskas taip pat Įsitikino tuo ir galingomis tankų brigadomis operavęs Sadamas, ir pusę velnio aviacijos/gynybos sistemų miksą turėjęs Kadafis. Pirmosiomis atakų valandomis patiriama didžiausia žala, paskui jau viskas išsislapsto, pagal planus išsidėsto, visi pasiruošia pasitikti priešą.
shift 2015-10-18 22:24
O tai kurių velnių jie mus buvo du kartus okupavę? Šiaip, netyčia? Kodėl iš SSSR nenorėjo paleisti jei tokie nereikalingi ir neįdomūs buvom? VSD ne vieną jų šnipelį yra sugavusi, ką jie čia veikia? Ta supuvusi plačiaburnių nacija niekada nepasimokys.
Dixis 2015-10-18 23:02
Visi jūs čia nusišnekat Mums tereikia tik 10000-20000 gerų snaiperinių ginklų su atitinkamai paruoštais žmonėmis. ir viskas! Daugiau nieko nereikia. Karo atveju, rusas galėtų su tankais laisvai važinėtis po miestą, bet nei vienas kareivis nesugebėtu iš jo išlipti. Kova prieš mus būtų visiškai betikslė. Nebent norėtų viską sunaikinti, tada užmėtytų atominėm, bet kitu atvėju, nėra jokių taikinių (tiksliau jų per daug). Kaip tu pultum, jei kiekviename kieme po 10 snaiperių laukia. Va ir visa taktika mažai valstybei apsiginti.
lape 2015-10-18 23:20
Na, jei jau turi nepraplautas smegenis, tai pasižiūrėk į žemėlapį - bet kokio karinio konflikto pradžioj rusai išlygintu frontą, ir pasidarytu praėjimą i Kaliningrado sritį...
DimQa 2015-10-19 01:34
Žinai, o tu teisus Kaip pagalvoji gal ir nebloga idėja Ir gerbiamas Simo Häyhä iš Suomijos tai gali patvirtinti