„NYT Magazine“ dilema: jei galėtumėte, ar nužudytumėte Hitlerį kūdikystėje?  (7)

Šią savaitę „New York Times Magazine“ žurnalas paskelbė apklausos rezultatus, dėl kurių kilo audringos diskusijos žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose – jeigu nukeliautumėte į praeitį ir turėtumėte šansą nužudyti Adolfą Hitlerį, kai jis buvo kūdikis, – ar tą padarytumėte?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komentuodamas apklausos rezultatus žurnalo redaktorius Jake'as Silversteinas sakė tikėjęsis, kad daugiau žmonių atsakys „Taip“. Tikriausiai juos pristabdė žodis „kūdikis“.

Klausimą sugalvojo žurnalo tyrimų ir analizės departamentas. Paprastai jam tenka užduotis kurti apklausas siekiant surinkti daugiau informacijos apie, pavyzdžiui, namų ūkio pajamas, skaitytojų amžių ir pan.

Kartais užduodavo įdomesnių klausimų – pavyzdžiui, ar vaikų mušimas yra tinkama auklėjimo priemonė, ar rūkote marihuaną, kiek kartų esate įsimylėję.

Tačiau šįkart, anot redaktoriaus, norėta užduoti asmeniškesnį, neįprastesnį ir priverčiantį labiau pagalvoti klausimą. Jis pridūrė, kad tai buvo įdomus būdas geriau suprasti, kokie yra žurnalo skaitytojai.

 

Užvirusiose diskusijose „Ne“ atsakiusieji aiškino, kad jeigu kelione laiku naudojamasi siekiant pakeisti istorinį įvykį, tai gali sukelti nenumatytų pasekmių.

Dalis taip pat teigė, kad vien tik Hitlerio nužudymas vis tiek neužkirstų kelio fašizmo iškilimui Vokietijoje. Kiti neabejojo, kad vieno – kad ir kūdikio – nužudymas vardan milijonų išsaugotų gyvybių yra pateisinamas. 

O treti pasiūlė pasirinkti būdą, kaip Hitleris kūdikystėje galėtų būti nužudytas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(30)
(20)
(10)

Komentarai (7)