Būna ir taip: Prieš 30 metų „nužudyta" moteris rasta gyva – „žudikas" sėdėjo kalėjime  (0)

Viskas prasidėjo 1984-aisiais. 24-erių vokietė Petra Pazsitka universitete studijavo informacines technologijas. Šeima liko sukrėsta, kuomet stropi studentė kartą išėjo iš namų Braunšveige ir negrįžo. Tiesa, tąkart ji turėjo pasirodyti savo brolio gimtadienio šventėje, tačiau taip ir neatėjo jo pasveikinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pareigūnai pradėjo paieškas, kurios truko penkerius metus, bet jų pastangos liko bevaisės – merginos rasti nepavyko. Po ilgų ieškojimų 1989 metais Petra buvo pripažinta mirusi. Detektyvams paskelbus apie merginos paiešką populiarioje televizijos laidoje, jų šauksmą išgirdo vyrukas, kuris prisipažino išprievartavęs ir nužudęs studentę. Tačiau vėliau savo pareiškimą, tvirtinantį atsakomybę už merginos nužudymą, atsiėmė. Deja, šiam vyrui visgi teko ilgiems metams sėsti už grotų. Tačiau tuo ši istorija tikrai nesibaigė. Praėjus daugiau nei trisdešimčiai metų, moteris rasta gyva, sveika ir net toje pačioje šalyje, Dusseldorfo mieste. 55-erių Petra jau pasivadinusi pavarde Schneider, tačiau jokių jos tapatybę nurodančių dokumentų neturi. Moterį rasti pavyko, kuomet ši pati paskambino į policiją ir pranešė apie vagystę savo namuose. Pareigūnams paprašius moterį prisistatyti, ši viso labo ištarė savo pavardę (Schneider). Tačiau vėliau, pasiteiravus asmens dokumentų, ji sutriko ir prisipažino, jog jų neturi. Moteris pasakojo, kad pastaruosius trisdešimt metų ji slapstėsi vis persikeldama į skirtingus Vokietijos miestus. Apie tai savo giminaičiams nieko nepranešdavo.

„Jos brolis ir mama buvo šokiruoti išgirdę šią naujieną. Ji neturėjo nei paso, nei banko sąskaitos, nei jokių čekių. Moteris pragyvena iš labai mažų nelegaliai uždirbtų pajamų.

Ne gana to, ji sako nenorinti sutikti savo artimųjų. Kodėl pasitraukė iš jų gyvenimų – atsakyti atsisakė. Tiesiog tikino, kad nori gyventi viena ir nenori nieko keisti“, – tikino pareigūnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(52)
(18)
(34)

Komentarai (0)