Neįtikėtina: dėl retos patologijos vaikino širdis plaka išorėje (Video)  (0)

Arpitas Gohilas (18 m.) gimė su retu sutrikimu – jo širdis plaka išorėje. Širdį dengia tik plonas odos sluoksnis, o ne krūtinkauliai kaip įprasta. Neseniai buvo paviešintas video, kuriame galima pamatyti, kaip plaka vaikino širdis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl retos sveikatos būklės Arpitas vos nemirė pačią pirmą savo gyvenimo dieną. Dabar pilnametystės sulaukęs vaikinas vadinamas tikru medicinos stebuklu. Tiesa, jis gali mirti vos nukritęs ar kitaip pažeidęs širdį, kuri stūkso beveik išorėje.

Dėl retos patologijos vaisius dar motinos įsčiose vystosi neteisingai, todėl gimęs jis gali turėti kai kuriuos organus išorėje. Arpito atveju tai buvo širdis. Tokių atvejų visame pasaulyje užfiksuota vos 165.

Skirtingai nei kiti, turintys panašią patologiją, Arpitas nuo pat vaikystės yra guvus, nevengia pasikarstyti medžiais ir netgi vairuoja traktorių savo tėvo fermoje.

„Aš neturiu jokių problemų, susigyvenau su savo būkle. Galiu daryti viską, ką ir kiti žmonės – vairuoju traktorių, nudirbu visus ūkio darbus, važinėju dviračiu“, – Indijos spaudai sakė Arpitas.

Tiesa, vaikino diafragma veikia netinkamai, dėl ko kiti raumenys turi „dirbti viršvalandžius“. Todėl daugeliui įprasti susirgimai – infekcijos, plaučių uždegimas – Arpitui gali būti net mirtini.

Gydytojas Sanjeethas Peteris iš Širdies instituto Indijoje perspėja, kad Arpitas gali mirti bet kurią sekundę. „Jis išmoko gyventi su savo būkle, tačiau vaikinas yra labai pažeidžiamas. Mes nežinome, kiek jis galės gyventi. Dirbdamas ūkyje jis nėra apsaugotas nuo susižeidimų, kurie jam gali būti mirtini“, – sakė medikas.

Vos gimus Arpitui, jo tėvai kuo greičiau nuvyko pas specialistus, kurie apžiūrėjo berniuką. Iš pradžių manyta, kad jis gimė su dviem širdimis, kurių viena yra išorėje. Tačiau paaiškėjo, kad taip nėra. Berniuko tėvams buvo pasakyta, jog Arpitas beveik nėra jokių galimybių išgyventi.

Tačiau paneigdamas medikų prognozes berniukas augo ir buvo toks pat aktyvus kaip ir jo bendraamžiai.

„Jam niekada nepasireiškė jokios komplikacijos. Atrodė, kad jis yra netgi sveikesnis nei jo bendraamžiai. Todėl niekada negalvojome apie operaciją“, – sakė Arpito tėvas Vikrambhai.

Tiesa, dabar Arpitas svarsto, jog norėtų operacijos. Juolab, kad girdėjo apie panašius atvejus Kinijoje. Su tuo sutinka ir gydytojas S.Peteris, teigdamas, jog taip vaikinas galės būti tikras, jog dėl menkiausio pažeidimo nemirs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai (0)