Įdomūs faktai: kokių dar talentų turėjo pilotas Steponas Darius?  (0)

Steponas Darius labiausiai garsėja kaip asmuo, vienas pirmųjų pasaulyje sugebėjęs perskristi Atlanto vandenyną. Tačiau tai tik maža jo plačios biografijos dalelė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Steponas Darius kaip savanoris kariavo Pirmajame pasauliniame kare, 1923 m. buvo Klaipėdos krašto prisijungimo prie Lietuvos dalyviu, prisidėjo ne tik puolant Klaipėdos miestą, bet ir vadovavo Šilutę užėmusiai karių grupei.

S. Darius turėjo pasiekimų ne tik karyboje – lakūnas taip pat aktyviai sportavo. 1921 m. vykusiame Lietuvos lengvosios atletikos čempionate S. Darius laimėjo sidabrą ieties metimo rungtyje. Jis 1922 m. žaidė pirmosiose oficialiose krepšinio rungtynėse Lietuvoje, buvo Lietuvos fizinio lavinimosi sąjungos komandos, kuri tapo pirmąja Lietuvos krepšinio čempione, nariu.

Tais pačiais metais inicijavo pirmąjį Lietuvos beisbolo čempionatą, o 1926 m. įkūrė Lietuvos beisbolo lygą. Lietuvos futbolo rinktinėje jis žaidė vartininku, 1923 m. birželio 24 d. dalyvavo pirmosiose Lietuvos futbolo rinktinės tarptautinėse varžybose.Tais pačiais metais jis surengė pirmąsias bokso varžybas Lietuvoje. 1924 m.

Steponas Darius tapo vienu iš keturių pirmųjų krepšinio teisėjų, kurie tuo metu turėjo aukščiausią kvalifikacinę kategoriją, ir pagerino 3 tuometinius Lietuvos greitojo čiuožimo rekordus 500 metrų, 3 kilometrų bei 5 kilometrų rungtyse. 1925–1926 m. inicijavo pirmojo Lietuvos stadiono (taip, to paties S. Dariaus ir S. Girėno vardu pavadinto ir iki šiol stovinčio) projektą ir vadovavo jo statybai.

Dar negana? S. Darius taip pat suorganizavo ir dalyvavo pirmose daugiadienėse motociklų lenktynėse „Aplink Lietuvą“. Dar pamiršome paminėti, kad jis parašė bei išleido knygų apie krepšinio ir beisbolo žaidimą, o 1927 m. tapo aviacijos kapitonu.

Teigiama, kad lakūnas nerūkė ir nevartojo alkoholio, o jo šūkis buvo „Sveikame kūne sveika siela“. Na, ir dar buvo vienas pirmųjų pasaulyje, kuris sugebėjo perskristi Atlanto vandenyną.

Parengta pagal #siandiensuzinojau

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Siandiensuzinojau.lt
Siandiensuzinojau.lt
(36)
(3)
(33)

Komentarai (0)