Šią savaitę danguje galėsime išvysti magišką trikampį (Video)  (2)

Nors praėjusį savaitgalį ir teko atsukti laikrodžius viena valanda atgal bei sugrįžti prie žiemos laiko, dėl ko mūsų gyvenimo ritmas šiek tiek išsibalansavo, tačiau pabusti dar sutemus šią savaitę yra viena puiki priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naktinėtojai, pabudę bent valandą prieš aušrą, šią savaitę turės galimybę išvysti magišką trikampį danguje. Kaip skelbia astronomai, būtent šią savaitę Jupiteris ir Venera rytiniame danguje bus itin priartėję prie Marso ir kartu judės dangaus skliautu, sudarydami trikampį.

Kaip rašo „Mashable“, šios trys planetos arčiausiai viena kitos bus trečiadienio paryčiais, tačiau akyliausieji jau ir šiandien turėjo galimybę išvysti šias tris planetas, esančias ganėtinai netoli vieną nuo kitos.

Kad Jupiteris, Venera ir Marsas būtų matomi danguje, tam netgi nereikia teleskopo ar kitų specialių įrankių, kadangi planetos yra pakankamai ryškios ir išsiskiria iš viso dangaus konteksto.

Remiantis Lietuvos meteorologų prognozėmis, mūsų šalyje artimiausiomis naktimis yra planuojamas pakankamai nedidelis debesuotumas, todėl sąlygos išvysti minėtą planetų trikampį bus ganėtinai geros.

Beje, astronomai intriguoja, kad turintiems žiūronus gali pasisekti ir dar labiau, kadangi pro juos, esant tinkamoms sąlygoms, bus galimybė išvysti ir Jupiterio palydovus – Ijo, Europą, Ganimedą ir Kalistą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai (2)