Kosminis sieninis kalendorius 2016-iesiems – Year ir Space  (3)

Legendinis kalendorius, kurį Steve Cariddi ir Planetary Society (šviesaus atminimo Carlo Sagano iniciatyva) leidžia jau daugiau kaip 20 metų, pasirodys ir 2016-aisiais. Jame kiekvieną mėnesį pažymėtos visos svarbiausios kosminės misijos ir pateikiama jau vykdytų kosminių misijų apžvalga, rezultatai, atradimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

S. Cariddi tokį kalendorių kurti pradėjo kaip asmeninį projektą. Tačiau 1993 m. autorius savo kūrinį nusiuntė C. Saganui. Planetary Society įkūrėjas įkalbėjo bendrijos narius palaiminti serijinės kalendoriaus leidybos projektą. Taip nuo 1994-ųjų prasidėjo S. Cariddi ir Planetary Society bendradarbiavimas, besitęsiantis iki šių dienų.

Unikaliame kosminiame kalendoriuje rasite ne tik svarbiausias būsimų misijų datas, bet ir žvilgsnį į kosmoso istoriją – kalendoriuje gausu informacijos, įspūdingų fotografijų. Kiekvienam mėnesiui skirta tema, mokslininkų profilis ir biografijos, komentarai.

Koks kosminis kalendorius be patarimų naktinio dangaus stebėtojams? Žinoma, kalendoriuje rasite patarimų, ko ir kaip ieškoti žvaigždėtame skliaute kiekvieną naktį.

"Tikiuosi, kad šis projektas padės žmonėms dar labiau įsisąmoninti, kokia nuostabi, kerinti ir įkvepianti yra Visata, - sako projekto autorius S. Cariddi. – Taip pat viliuosi, kad kalendoriaus skaitytojas gaus suprantamos informacijos apie sudėtingėsnes kosmoso sąvokas (pvz., gravitacinį lęšiavimą, hipotetines Japeto paviršiaus geologijos teorijas ir pan.). Tai – taip pat kalendorius ir ne-mokslininkams bei būsimiesiems mokslininkams, kuriame galima sužinoti šį tą išsamiau apie mokslą ir technologijas."

$13.95 dolerio kainuojantį kalendorių galima užsisakyti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(4)
(7)

Komentarai (3)