Vilkas – skerdikas: vaikšto aplink žmonių namus ir ieško aukų  (2)

Kupiškio rajono gyventoja Brigita persigandusi – aplink namus nuolatos vaikšto neadekvatus vilkas. Kol kas jo aukomis tapo tik vištos, bet žmonės bijo dėl savo vaikų saugumo. Galiausiai žmonėms pavyko šį žvėrį užfiksuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skaitytoja Brigita papasakoja, kad Kupiškio rajone gyventojus terorizuoja neadekvatus vilkas, kuris vaikšto aplink žmonių sodybas, o šie bijo net nosį iš namų iškišti.

„Prieš keturias dienas patyrėm didžiulį siaubą išgirdę, kaip kieme pririštas šuo net nebeloja, o draskosi. Išbėgom pažiūrėti ir iš nuostabos vos nenualpom. Kiemo aptvare, kur buvo laikomos vištos, jas pjauna ir ėda vilkas. Kai pradėjome šaukti, rėkti, vilkas pasižiūrėjo ir per tvorą išbėgo. Ne pirmą kartą susiduriame su vilku. Galvojom, kad gal keliaudamas užklydo, bet suklydom. Ėjo jis visas keturias dienas iš eilės į mūsų kiemą. Ateina, apsižiūri ir išeina, gretimuose soduose taip pat svečiavosi“, - pasakojo skaitytoja.

Pasak jos, vietiniai žmonės yra persigandę: „Bijo ir malkų išeiti parsinešti. Kol kas laukiam baimėje ir džiaugiamės, kad vaikams dar atostogos, nes kai jos baigsis, bus darbelio ir tėvams eiti kartu su mažaisiais iki stotelės ir laukti mokyklinio autobusiuko. Kartu taip pat reiks laukti ir grįžtančių vaikų.“

Perspėjo apie pavojų

Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos skyriaus vyr. specialistas Laimutis Budrys teigė, kad toks neadekvatus vilkas gyvūnas gali kelti ir pavojų žmonėms.

„Toks vilkas nėra adekvatus, šiaip sveikas vilkas retai pasirodo prie sodybų, nebent tamsiu paros metu, kai nebūna gyventojų. Tuomet gal ir kokį veršiuką nuneša. Jeigu vilkas vištas neša, tai irgi jam garbės nedaro. Tokius dalykus daro lapės. Tokiu atveju siūlyčiau kreiptis į savivaldybę per seniūną ir gali būti išduotas leidimas medžiotojų būreliui, kurio plotai yra aplink tą sodybą, vilką sumedžioti“, - gyventojams patarė L. Budrys.

Pasak specialisto, toks žvėris gali kelti ir pavojų: „Todėl tokiu atveju paprastai leidimai išrašomi. Net buvo išrašytas leidimas ir ne sezono metu, kai buvo išpjautas didelis kiekis avių, o šiuo metu reikia greitai kreiptis ir prašyti medžiotojų pagalbos.“

Žmonės kreipiasi visur, tik ne ten, kur reikia

Alizavos seniūnė Raminta Ribokaitė teigė, kad į ją žmonės dėl problemos dar nesikreipė, bet medžiotojų rajone yra nemažai, taigi tai neturėtų būti problema.

„Pirmą kartą girdžiu apie šią problemą. Kartais pasidaro ir pikta, kad žmonės kažkam skundžiasi, bet ne ten, kur reikia. Juk yra daugybė institucijų: nuo policijos iki savivaldybės. Pas mus pilna medžiotojų: kas antras medžiotojas. Tai čia tikrai nebus problemų“, - sakė R. Ribokaitė.

Pasak seniūnės, vilkai dabar pastebimi vis dažniau: „Vilkų pas mus yra ir, sakyčiau, kad jie įžūlėja - išeina iš miško ir vaikšto pakelėse. Dabar pievose važiuojant keliu matau vilkus, seniau niekad jų nematydavau. Naktį pridirbdavo kažko ir dingdavo.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Birutė Davidonytė
(14)
(5)
(9)

Komentarai (2)