Smogas Lietuvos miestuose: kalčiausi kaminai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mobilunkas 2016-01-10 15:55
Techniškai netvarkinga biokuro katilinė gali teršti aplinką labiau nei dujinė katilinė... , teigė specialistas. Speciau kad techniskai tvarkinga biokuro katiline aplinka daug labiau tersia nei techniskai netvarkinga dujine. is metano mazai pasaliniu produktu galetu susidaryt peciaus salygomis, o is biokuro visa bioorganine chemija plius pelenai
immortallt 2016-01-10 18:13
Trumpu laikotarpiu tarša mažesnė iš dujinės, ilgu iš biokuro. O šiaip smogas susidaro ir šiltuoju metų laiku Vilniuje. Taigi, ne kaminai, o automobiliai.
Shinigami 2016-01-10 19:10
Ne karta teko matyti automobili važiuojanti Vilniaus gatvėmis kuris išmeta tiek dūmu, kad atrodo jog malkomis butu varomas.
pozitronas 2016-01-10 19:39
Man iš vis keista, kaip galima leisti miesto teritorijoje kurenti kietu kuru, gyvenu daugiabučių namų kvartale, kur šalia įsikūrę nuosavų namų savininkai, tai žiemą pastovus smogas nuo baldų plokščių, padangų, anglių ir dar nesuprasi kokios smalos kvapas. Reiktų nustatyti taršos mokestį tiems kas kurena kietų kuru miesto teritorijoje ir subsidijuoti 30% dujotiekio įvedimą arba atsinaujinančios energijos paketų isidiegimą, kainuotų tikriausiai nemažai, bet ir atsipirktu su kaupu.