Turite alergiją? Dėl to galima kaltinti neandertaliečius  (0)

Jeigu šiandien jus kankina įvairios alergijų nulemtos problemos, dėl to jūs turėtumėte kaltinti savo pirmykščius protėvius, kurie turėjo lytinių santykių su neandertaliečiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausi tyrimai rodo, jog priešistorinis kryžminimasis tarp ankstyvųjų žmonių ir neandertaliečių galėjo nulemti šiuolaikinių alergijų atsiradimą. Apie tai skelbia mokslinis straipsnis žurnale „Human Genetics“.

Mokslininkų iškelta teorija teigia, jog neįprasti genai, kurie gali lemti alergijų atsiradimą, buvo perduoti žmonėms lytinių santykių su neandertaliečiais ar Denisovo žmonėmis metu. Pastarieji yra laikomi atskira senovės hominidų rūšimi, gyvenusia Azijoje.

Straipsnyje rašoma, jog neandertaliečiai bei Denisovo žmonės į Europos bei vakarinės Azijos teritorijas atvyko gerokai anksčiau nei įprasti žmonės.

Dėl to jie perėmė bei prisitaikė prie daugelio patogenų. Į minėtąsias teritorijas atvykus žmonėms, šie dar nebuvo prisitaikę prie aplinkos ir netgi lytinių santykių metu iš kitų perėmė genus, galinčius nulemti įvairias alergijas.

Vokietijos mokslininkams, tyrusiems pirmykščių žmonių DNR, pavyko aptikti tris genus, kurie sudaro vadinamąjį „įgimtą imunitetą“. Šių genų pėdsakų buvo aptikta tiek dabartinio žmogaus, tiek ir Denisovo žmogaus DNR ląstelėse.

Šie genai šiandien sukelia išties nemažai problemų, kadangi šiuolaikinis žmogus tampa vis labiau alergiškas įvairiems maisto produktas ar kitoms medžiagoms bei veiksniams. Taigi, jeigu kenčiate nuo alergijos žiedadulkėms ar įvairiems maisto produktams, žinokite, jog dėl to kalti jūsų protėviai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(20)
(10)
(10)

Komentarai (0)