Kosminis tenisas: kaip N. Džokovičius atsidūrė orbitoje aplink Žemę? (Foto)  (0)

O gal iššoko aukščiau Neptūno? Ne taip seniai, vos prieš keletą dešimtmečių Žemės gyventojai galėjo grožėtis kosminiu krepšiniu. Ar šis Metų fantastinės fotografijos vertas kadras byloja, kad žemiečiams nusišypsojo laimė pasigrožėti ir kosminiu tenisu? Štai toks neįtikėtinas kadras užfiksuotas 2016 m. Australian Open Didžiojo Kirčio turnyre Melburne (Australija). Įstabiausia tai, kad čia – jokio fotošopo ir jokių spec. efektų. Tiesiog laiku ir vietoje spragtelėtas fotoaparato mygtukas. Įsižiūrėkite.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, įsižiūrėjimas čia nepadės. Žiūrėk kaip nori: iš arti ar iš toli, pakreipęs galvą ar jos nesukinėdamas, minutę ar 10 minučių. Vis tiek sunku patikėti, kad Serbijos teniso megažvaigždė Novakas "Nole" Džokovičius čia kamuoliuką muša Melbourne Park teniso aikštyne, o ne iššokęs ne tik aukščiau bambos, bet ir aukščiau Karmano ribos (kuri dar žinoma kaip riba tarp atmosferos ir kosmoso). Juk apačioje plyti tikrų tikriausias Žemės horizonto fragmentas, ar ne? O gal Neptūno horizontas – tas geltonas teniso kamuoliukas labai panašus į kurį nors iš mėlynojo Neptūno palydovų.

Net jei tai būtų montažas, kadro autorių Jasoną Reedą būtų galima pagirti už tiesiog fantastišką fantastinę idėją.

Tačiau tai – joks montažas. Tai pirmąją Australijos atvirojo teniso čempionato dieną gyvai užfiksuotas kadras – "Nole" tiesiog nufotografuotas tokioje teniso aikštelės vietoje, kur šešėliai ir šviesos sukuria štai tokį kosminį efektą.

Netikite? Galbūt patikėti tuo padės kitas kadras iš to paties mačo.

Kita vertus... Kas galėtų paneigti, kad šią nuotrauką nufotografavo ne NASA zondas Cassini ir kad čia N. Džokovičius nėra įsitaisęs ant kurio nors iš Saturno žiedų?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(20)
(-8)

Komentarai (0)