Rusai vagia net kelius: pareigūnas pavogė 50 km ilgio greitkelį  (1)

Korupcija ir vagystės tarp pareigūnų Rusijoje – ne naujiena. Bet vienas vyresnysis kalėjimų administracijos pareigūnas pavogė ne pinigus, o 50 kilometrų kelio ruožą, rašo „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimų komitetas pranešime paskelbė, kad Aleksandras Protopopovas, kuris dirbo Kalėjimų tarnybos viršininku šiauriniame Komijos regione, koordinavo betoninio greitkelio ardymo darbus ir pardavė plokštes.

Kelias, kurį sudarė daugiau nei 7000 sutvirtintų betono plokščių, buvo „išardytas ir išvežtas“ per daugiau nei metus, tarp 2014-ųjų ir 2015-ųjų.

Pasak tyrėjų, tuomet plokštės atiteko įmonei, kuri jas pardavė.

A.Protopopovas, kuris šiuo metu eina kalėjimų administracijos viršininko pavaduotojo pareigas, yra kaltinamas neteisėtu valstybės nuosavybės panaudojimu, pasinaudojimu oficialia savo pozicija. Už tokį nusikaltimą jam gresia iki 10 metų kalėjimo.

Komijos regiono kalėjimų tarnybos tinklalapyje rašoma, kad įtariamas pareigūnas vadovo pareigas 4jo nuo 2010 iki 2015 metų. Per tą laiką jis gavo įvairių apdovanojimų. Vienas medalis vyrui buvo suteiktas už tai, kad sukūrė „dvasinę vienybę“.

Anksčiau prokurorai pranešė, kad kiti Kalėjimų tarnybos pareigūnai yra kaltinami tuo, kad prisidėjo prie neteisėtų veiksmų apsimesdami, jog atsikrato atliekų. Kol kas vienas iš jų buvo sulaikytas.

Tyrėjai teigė, kad ši apgaulė Rusijos Federacijai kainavo daugiau nei šešis milijonus rublių (72 tūkst. eurų).

Korupcija klesti Rusijos kelių tiesimo sektoriuje, o tokių pačių projektų kainos yra gerokai didesnės nei kitose šalyse.

Kalnų kelias, kuris 2014 metais buvo nutiestas Sočio olimpinėms žaidynėms, kainavo maždaug aštuonis milijardus JAV dolerių (7,3 mlrd. eurų).

Tuo metu Rusijos žiniasklaida teigė, kad tiek pat kainuotų 48 kilometrų ruožą nukloti juodaisiais ikrais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(3)
(23)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: