Kodėl iš žioplesnių darbuotojų daugiau naudos, nei iš protingiausių  (0)

Tie, kurie pastebi, kad darbe gali būti itin lengvai išblaškomi, iš tiesų gali būti gerokai intelektualesni ir pranašesni už savo kolegas, skelbia nauji moksliniai tyrimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Independent“, intelektualūs darbuotojai gali turėti didelių sunkumų bandydami susikaupti, o tai yra nulemta daugybės protingų idėjų, kurių kyla jų smegenyse.

Bostjanas Ljubicius, kompanijos „Steelcase“, kuri analizuoja darbo aplinką, viceprezidentas, išanalizavęs skirtingų neurologų ir kognityvinus mokslus tiriančių mokslininkų surinktus duomenis, teigė, kad darbdaviai visuomet bando ieškoti pačių intelektualiausių kandidatų.

Tačiau iš tiesų tokie darbuotojai su keletu užduočių tuo pačiu metu ar kitais trikdžiais susitvarko netgi gerokai sunkiau nei visi kiti darbuotojai.

Anot mokslininko, taip yra dėl to, nes aukštesnį intelekto koeficientą turintys darbuotojai neretai sunkiau apsisprendžia, kurioms savo idėjoms skirti prioritetą. Tai nulemia išsiblaškymą, kurį psichiatras Nedas Hallowellas įvardija kaip „nevisavertiškumo ir nesugebėjimo susidoroti su darbo krūviu visumos jausmą“.

Psichiatras pridūrė, kad net ir protingiausios smegenys galiausiai gali netekti savo maksimalaus potencialo, tokiu būdu nesugebėdamos pateisinti darbdavio vilčių ir lūkesčių.

Kalbant apskritai, „Steelcase“ atlikto tyrimo metu nustatyta, kad daugiau nei pusė iš 10 tūkstančių darbuotojų iš 17 pasaulio valstybių nesugeba susikaupti darbo vietoje. Kaip viena iš dažniausiai pasitaikančių to priežasčių yra įvardijama prieiga prie informacinių technologijų.

Kalifornijos universiteto atlikti tyrimai rodo, kad darbuotojas savo darbo vietoje yra išblaškomas kas tris minutes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(32)
(5)
(27)

Komentarai (0)